Chromecast

8k läst  39 svar

 1. F
  Medlem · Nivå 8
  Min Ricomagic MK802 IIIs lämnade in så jag funderar på Chromecast nu när SVT-Play appen släppts.

  Jag har dock inte lyckats få fram info om den stöder DLNA mot router+extern hårddisk. Jag har ASUS router med Ai-Cloud aktiverat och Ai-Cloud app i min Galaxy S4. Kan jag spela upp filmer i Chromecast via den, eller måste appen finnas i själva Chromecast dongle? Från dator skall det tydligen funka.
   
 2. H
  Medlem Nivå 1
 3. S
  Medlem Nivå 7
  Du kan få till det med ex appen BubbleUPNP, men de filformat Chromecast klarar utan transcoding är rätt begränsat.
   
  • Laddar…
 4. F
  Medlem · Nivå 8
  Tackar, det verkar tyvärr vara lite snårigt med mina önskemål.

  Huvudtanken är att ha Chromecast i sommarstugan och (LCD TV utan Smart funktion) via kommande fiber bredband streama hemifrån villans Ai-Cloud för att slippa släpa med HDD kabinettet. Kravet är även tillgång till SVT-Play.

  Har många filmer i mp4 och mkv format så stödjer Chromecasten inte dessa format fullt ut så kanske den faller.

  Skulle en Apple TV funka bättre? Men då måste man väl ha enhet med IOS? Bara grabbarna som har det.

  Har en WD mediaspelare, men den grejar inte SVT play. Svårt val...kanske får bli nån ny Android sticka istället, eller satsa på HML adapter till S4an.
   
 5. H
  Medlem Nivå 1
  Hm.. helt klart mycket speciella krav. En Apple TV kommer inte att fungera mycket bättre, du kan inte streama video via Airplay över internet vad jag vet.

  Det jag kan komma på är en box som kör xbmc/kodi, xbmc kan spela upp i princip alla format som används i någon större utsträckning och kan streama via allt från nfs och smb till ssh, http eller ftp.

  Så om du använder en färdig lösning (typ Minix eller liknande) eller sätter ihop en Raspberry Pi som du installerar xbmc/kodi på så kan du streama från din NAS, bara du öppnar upp relevanta portar utåt. Kom dock ihåg att alla portar som man exponerar ut mot världen är en säkerhetsrisk.
   
 6. F
  Medlem · Nivå 8
  Att jag inte tänkte på det! Äldsta grabben har ju en Rasperry pi som han fick i julas, vi provade då Xmbc i den här hemma, men det funkade inte helt hundra. Körde via Ethernet och kunde inte utforska alla bibliotek i HDD kabinettet ( 9TB Raid 5 på 3 st 3TB partitioner. Var väl nån beta release då, kanske nyare funkar bättre. SvtPlay skall väl funka i Xmbc.

  Skall be en bekant IT specialist titta på det här med säkerheten.
   
 7. S
  Medlem Nivå 7
  Sticker vidare på samma tema har precis blivit tipsad om att m8 box på aliexpress med gratis dhl frakt nu är väldigt prisvärd. Dessa boxar har givetvis xmbc
   
 8. M
  Medlem Nivå 7
  Chromecast tillsammans med Plex borde kunna lösa detta.
   
 9. Johan Gunverth
  Medlem · Nivå 16
  Det går om man älskar att trixa med DNS, närmare bestämt DNS SD. I praktiken är det för bökigt för gemene man
   
 10. lars_stefan_axelsson
  Besserwisser Nivå 15
  Någon form av XBMC är nog ditt säkraste tips. Frågan är hur du skall få till åtkomst till filerna. Bäst fungerar NFS helt klart. Men om det inte går så får man trixa med något annat protokoll. Det går att få till, jag kör själv exv. sshfs från min övernattningslägenhet till servern hemma (det kräver lite fix på RaspBerryn, men inte oöverstigligt, och den orkar faktiskt med krypteringen bara man väljer ett lättviktigt protokoll). XBian verkar vara den bästa distributionen just nu. (http://www.xbian.org/)
   
 11. M
  Medlem Nivå 7
  En Plexserver (www.plex.tv), en mobil och en Chromecast är allt du behöver.
  Plexservern kan dessutom installeras på en NAS om du vill det.

  Edit: Du kan även installera appar i Plex. Tex de olika tv-kanalernas Play-appar. En del av dessa stöder ju inte Chromecast, men går man via Plex så funkar det.
   
  Redigerat 5 dec 2014 12:54
 12. A
  Medlem Nivå 5
  Jag kör ett Synology NAS som jag ansluter via ssh tunnel när jag inte är hemma och har då möjlighet att casta bilden från olika appar.
   
 13. Bjurran
  Medlem Nivå 9
  Jag har inte testat det själv då min internetanslutning är på tok för dålig men jag skulle tro att du kan få till en hel del av det du vill med Serviio. Jag kör bara gratisvarianten men betalversionen ska tydligen ha stöd för webben också om jag förstått det hela rätt. Med Serviio kan du iaf lösa de flesta problem med filformat, men hur det fungerar i praktiken kan jag inte ge så mycket mer tips på. (Jag kör det bara lokalt på mitt nätverk för att koda om allt i realtid till alla enheter jag vill spela upp saker på)
   
 14. Mikael_L
  Medlem · Nivå 25
  Nu finns Chromecast 2 ute.
  Och chromecast audio.

  Är det någon som har provat?
   
 15. Freco
  Medlem Nivå 4
  Har en chromecast 2. Mycket snabbare inledningsvis och mindre lagg vid högre upplösning. Saknar 4k dock.
   

Logga in för att se högupplösta bilder och få möjlighet att ställa frågor. :love: