Byggahus.se

Byta ut gamla elradiatorer

 1. Z
  Medlem · Västra Frölunda · 52 inlägg

  zamen

  Medlem
  Hej,

  Vi har ett hus från början av 80 talet. Huset var från början helt uppvärmt med elradiatorer men i ett senaste skade har det kompletterats med en frånluftvärmepump (luft/luft). Allt som allt funkar det ok men vi upplever att de radiatorer som fortfarande används (i de rum som luftvärmepumpen ej når) börjar sjunga på sista versen. Det är skitsvårt att ställa in termostaten på en temperatur som gör att den håller en "behaglig" nivå utan istället är det fullt ös med glödheta element eller också är de inte på alls.

  Funderar därför på att byta ut dem till ett modernare alternativ. Vill därför ha tips på elelement, görna oljefyllda, som man kan koppla upp mot wifi/app och få en bättre kontroll av värmesituationen i huset.

  Det enda alternativ jag hittat hitoills är Yali digitals element. Någon med erfaranehet av dessa och finns de några andra bra alternativ?
   
 2. J
  Medlem · 5 462 inlägg
  Det med att ha wifi/app är i mitt tycke överkurs för EL-element, alla nuvarande element har elektroniska termostater, finns flera fabrik av oljefyllda typer till olika priser. Oljefyllda ger en värme som kan jämföras med vattenburna system, tar lång tid att värma upp, efter det så sköter termostaten om regleringen till ca 2 C i delta, öppna värmer fort men har sämre kvarhållande värme i skalet, dom har även elektronisk termostat numera. Klart vi lever i teknikens tider och allt ska gå via etern och det är upp till var och en för detta, men kostar mera, allt som är enkelt och praktiskt är bra
   
  • Laddar…
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.