Byta handfat?

2k läst  0 svar

 1. AnnaKanin
  Medlem Nivå 7
  Idag har vi ett stort 80-tals handfat, fyrkantigt i ngn plastmarmor som är inbyggt med underskåp och 80 cm brett. Nu ska vi äntligen byta det till ett vanligt handfat, Ifö Sign 7322, 57 cm brett. Badrummet i sig är fint och fräscht. Omgjort på 2000-talet av en stor och välkänd firma.

  Det gamla handfatet är fastskruvat i underskåpet med två skruvar med ett avstånd på 60 cm. Där vattenrören kommer ut ur väggen inne i underskåpet saknas täckskivor (eller vad det kan heta) så det är ett runt hål i kakelplattan (runt varje rör) så man kan peta in i väggen. Det saknas oxå avstägning för vattnet så det måste vi stänga av med huvudkranen.

  Vi borde givietvis anlita en VVSare för att fixa detta, men vi vill ha koll på allt som ska göras och veta att det blir rätt gjort. Är det ngn som kan förklara hur man bytar handfatet på ett korrekt sätt? Tex hur fäster man konsolerna i väggen när det verkar vara reglar med cc60? Vad ska vi sätta runt hålen så det ser ok ut och så vi inte får in vatten där? Hur gör vi med avstägningen?
   

Logga in för att se högupplösta bilder och få möjlighet att ställa frågor. :love: