Byta blandare 2890:-

17k läst  78 svar

 1. 8
  Medlem Nivå 1
  hej!
  Jag undrar om ni tycker att detta är ett rimligt pris på att byta en blandare i köket.
  Vi hade en gammal blandare som vi ville byta till då den var kompatibel med diskmaskin så de skulle bara byta den och koppla på diskmaskinen som redan var på plats.

  Den billigare timpenningen är för en lärling och jag har talat med dom om att fakturan var dyr.
  Jag tyckte att jag inte borde betala för lärlingstiden då det var ett enmansjobb, men de tyckte att det var fullt rimligt att ta betalt för två man 4 timmar.
  De var på plats 1 timme~.

  Vad tycker ni? Och vad borde jag göra?
   
 2. T
  Medlem · Nivå 15
  Bestrida fakturan.
  Om deet är ett enkelt bytesjobb med standardgrejer är det väl 1 man 1 timme som går åt. Dom har väl inte varit och handlat för detta jobbet och den sedavanliga fikan på macken vill du inte betala för. Sedan är bilkostnaderna ovanligt låga.
  Jag skulle betala 1.5 mantimmar plus krimskrams och bestrida resten.
   
 3. C
  Medlem · Nivå 11
  Var dom på plats 1timme känns väl 2timmar rimligt inkl någon form av resväg....

  Däremot tycker jag inte det är befogat att skicka två man för att byta en blandare!
   
 4. 8
  Medlem Nivå 1
  Jo men firman ligger 1km bort också.
  Ja de får väll bli något sånt då när jag ringde in så ville de inte kompromissa något alls.
  Det var tydligen en kutym i branschen att ta betalt för en lärling på ett enmansjobb som att byta blandare.
   
 5. M
  Medlem Nivå 10
  Det låter ju fullständigt orimligt att du ska behöva betala 1150 för en lärling om det inte behövdes för arbetet. Förutsatt att arbetet inte hade tagit längre tid utan lärlingen hade jag betalt allt som inte rör lärlingens tid och bestridit resten. 2 timmar låter för mig som väldigt gott om tid för att bara byta blandaren om inget annat komplicerat jobbet.
   
 6. T
  Lösvirkesbyggare · Nivå 12
  Nej du ska inte betala ett öre för lärlingen.
   
 7. K
  Medlem Nivå 5
  Hade det varit ett tvåmansjobb hade jag inte tyckt det var konstigt att de tagit betalt för lärlingen. Så länge jobbet utfördes inom rimlig tid.
  Vid ett enmansjobb skulle jag aldrig acceptera att betala utbildningen åt företaget.
  Antalet timmar kan jag inte säga något om då jag inte vet om det tillkom något extrajobb.
  Jag själv fick lägga en timme extra igår på att åka och köpa en vinkelkoppling så slangen från blandaren till varmvattnet skulle räcka :)
   
  • Laddar…
 8. R
  Medlem Nivå 1
  Hej
  Du skall inte betala för lärlingen.

  Beroende på vad det är för lärling så har Företaget antingen ingen kostnad eller en liten kostnad för lärlingen.

  Min byggare försökte ta betalt för en skol-lärling som arbetade 2v hos mig. Men eftersom vi inte hade avtalat att jag ville ha en lärling så bestred jag fakturan och byggaren drog av kostnaden.

  Med vänlig hälsning, R
   
 9. ginnfilt
  Medlem Nivå 8
  Som jämförelse kan man notera att Comfort tar 2645 "installerat och klart" för ett blandarbyte (kök). Och då ingår blandaren. (Edit: Förutsätter ROT-avdrag).
   
  Redigerat 20 mar 15:06
 10. S
  Medlem · Nivå 6
  Som jämförelse skulle jag få betala 2.000 kr inkl. moms + materialkostnad för blandarbyte i Huddinge.
   
 11. E
  Trädgårdsfixare Nivå 14
  Man kan alltid försöka. Betala det du rycker är rimligt och hänvisa sedan till tingsrätten. De nöjer sig. Så uppenbart fel.
   
 12. P
  Medlem Nivå 1
  Bytte nyss köksblandare med. Du kan jämföra med min faktura om med vad som är rimligt.
   
 13. R
  Medlem Nivå 1
  Dina hantverkskunskaper ger jag inte mycket för. Jag var på plats hos en kund boendes i en lägenhet och bytte blandare + diskmaskinsavstängning. Det tog 6 timmar! Kunden hade själv köpt blandare och en separat diskmaskinsavstängning i 50tals stil. Vattnet fick stängas av nere i källaren efter letande och öppnande av förråd. Diskbänken hade gjutjärnsavlopp så det var trångt minst sagt. Bakom avloppet skulle blandaren ner genom diskbänken som dessutom fick borras igenom. Trä och betong var i vägen som fick sågas och bilas bort. Dessutom var jag tvungen att åka till grossist för att köpa saker som inte finns i servicebil. Att som du säga att " Jag skulle betala 1.5 mantimmar plus krimskrams och bestrida resten" är otroligt korkat och sätter kunder i en besvärlig situation. Kund kan då få för sig att bestrida faktura och då med största sannolikhet förlora en rättslig process som eventuellt blir av. Se till att använda skallen innan du sätter fingrarna på tangentbordet. Obs! Jag hänvisar inte just till det här specifika fallet vilket verkar vara helt uppåt väggarna.
   
  • Laddar…
 14. P
  Medlem Nivå 1
  Nu tycker jag väl att du skjuter lite utanför målet! Ts har ju skrivit hur lång tid det tog. Och då kanske din erfarenhet med 6 timmar inte är relevant?
  Mvh
   
 15. J
  Medlem · Nivå 6
  Men nu var det ju detta fall som Thomas kommenterade. Dessutom inleddes hans inlägg med "Om deet är ett enkelt bytesjobb med standardgrejer är det väl 1 man 1 timme som går åt. "
   

Logga in för att se högupplösta bilder och få möjlighet att ställa frågor. :love: