personstar

Bygger om kallvind till sovrum

10k läst  90 svar

 1. Anna_H
  Husägare · Nivå 15
  Jag är övertygad om att den inredda vinden ger ett stort mervärde! Svårt att säga hur mycket, men behöver man värdera upp huset tex för att kunna låna mer kan man få hjälp av banken att värdera huset.
   
  Björk82 gillar
 2. B
  Medlem Nivå 4
  Björk är en han btw.
   
 3. B
  Medlem Nivå 4
  Tack. Det ska jag ha i åtanke.
   
 4. K
  Medlem · Nivå 10
  Teoretiskt isolerar det inte bättre än lösull så att man skulle kunna använda det för att uppnå energikrav låter märkligt. I verkligheten är det säkert som findus skriver.
   
 5. B
  Medlem Nivå 4
  Just ja. Jag kollade just på kvittot för mitt fönster och med frakt från det land det kommer ifrån och insättning av det, så vart det en totalkostnad på 639 riksdaler och det är ju tillochmed <1.000kr.
   
  epw och Nötegårdsgubben gillar
 6. K
  Medlem Nivå 3
  Jag tror värdet ökar med ca 65000kr-70000kr. 250000kr om du byter ut fönstret om ett större.

  Vad är du för en stolle som startar en tråd och börjar kalla folk för jävlar?

  Folk har åsikter, deal with it!
   
 7. B
  Medlem Nivå 4
  Jävla jävel du är då!
   
  Klabbarparn gillar
 8. K
  Medlem Nivå 3
  Japp!:rofl:
   
  Björk82 gillar
 9. B
  Medlem Nivå 4
  Snyggt
   
 10. K
  Medlem Nivå 1
  Hej vi har gjort samma sak....byggde 2 vindsrum på vinden så alla i familjen fick eget sovrum. Vi har aldrig räknat det som värdehöjande eller ökad boyta detta pga att jag läst att det räknas som riskkonstruktion att isolera kallvind. Ser nu att det räckte med 190 i takhöjd på minst 0.6m bredd för att räknas som boyta och då blev det helt plötsligt 40m2 boyta till i huset.... Även om vi valde lite större fönster än du så är det ändå mindre fönsteryta än i ett vanligt sovrum. Det har underlättat att få det riktigt mörkt i sovrummet och det är mysigt att lägga sig under snedtaket och sova. Så det viktigaste är kanske inte svaret på frågan om värdehöjning utan komforthöjningen för jusst er familj. Sist en liten tanke. Om du inte isolerar klädkammaren har du en stor utmaning att se till att varm luft inte kan vandra in där och bli till kondens när den möter den kalla för då blir det stora problem.
   
 11. B
  Medlem Nivå 4
  Jaha okej. Ja det ska jag ta upp med nån snickare i närheten. Tack.
  Ja värdeökningen är inte jätteviktig att veta, bara intressant och kul. Vi är inget par som är ute efter ett ljust rum då det ska användas för just sovrum.
  Huset är redan värt mer än dubbelt så mycket mot vad jag gav för det 2011. Och vi har inga som helst planer på att flytta. Vi och framförallt barnen har det alldeles för bra här med alla kompisar.
   
 12. T
  Medlem · Nivå 14
  Kul att höra att Björn inte är ute efter värdeökning. Men det är en viktig tanke, att man inte överinvesterar i sitt hus.
  Så Björn och familj planerar att bo där längre och kommer troligen att gå in i flera projekt. Tyvärr har dom gjort två felbedömningar hittills: Att snåla på superbilligt och olämpligt fönster, och att slösa pengar på tveksam isoleringsmetod.
  Allt detta kan man ångra eller ej. Men mitt råd till TS är att fråga kompetensen t ex här på BH innan beslut.
   
 13. H
  Medlem Nivå 4
  det där fönstret får du göra nåt åt :p nej då de blir ju smutt när de blir klart. men jag skulle kosta på lite isolering i garderobsdelen. hojta till om du behöver isolering :)
  ///karja
   
 14. B
  Medlem Nivå 4
  Man lär sig så länge man lever, och säg att jag och frugan har det där rummet i ca 10-12 år, sen är alla barnen utflyttade. Och då kan vi ha det som gästrum eller bara nån myshörna eller bara ha det som förråd.
   
 15. B
  Medlem Nivå 4
  Före och efter.
   
  ricebridge gillar

Logga in för att se högupplösta bilder och få möjlighet att ställa frågor. :love: