Bygger drömhuset i amerikansk stil som de ritat själva

7k läst  35 svar

 1. H
  Medlem Nivå 6
  Samtidigt som vissa vill ha en väldig variation så vill vissa ha som det har varit längst tid i detta land.
  Dvs att det råder någon slags stilgemenskap på de hus som tillåts uppföras i ett område.

  Vi kan ju inte enbart ha områden som är en mix av allt. De flesta vill bo i områden som har en gemensam stil och där husen stilmässigt passar ihop med varandra.
  De måste ju få finnas båda två! Efter efterfrågan.
   
  • Laddar…
 2. Manberg
  Medlem Nivå 8
  Ser jag fel eller kommer trappen vara "i vägen" för entrén?
   
 3. S
  Medlem Nivå 8
  Det är inget fel på variation men åtminstone jag upplever att när någon ska bygga något avvikande så handlar det ofta om enorma glaspartier och design liknande något från Picassos målningar i herrgårdsstorlek. (Detsamma verkar gälla när det ska byggas rent allmänt i Umeå (googla t.ex "väven umeå" eller "umeå östra station")).
  Givetvis blir det unikt och avvikande men det upplevs för min del som att det framförallt handlar om att visa att det går samt visa att man kan ställas sig i främsta ledet när det gäller att följa modet.

  Det här huset i artikeln hör till något som för mig känns mer kul då än "designade växthus", även om stilen per definition är mer något annat än amerikanskt, eller vad folk nu kommer fram till.
   
 4. R
  Medlem Nivå 7
  Alla som uppskattar annorlunda och originell design kan jag varmt rekommendera Brittiska TV programmet "George Clarke's Amazing Spaces". Finns att streama eller ladda ner.

  Ny säsong i gång just nu som visar återigen väldigt kreativa lösningar. I motsats till "Grand Designs" handlar det inte mestadels om enorma fyrkantiga lådor av betong och stål.

  "http://www.channel4.com/programmes/george-clarkes-amazing-spaces"
   
 5. B
  Medlem Nivå 5
  Påminner mycket om husen vid Äppellunden i Brantevik. Kvadratisk bottenplatta och likadant tak.
   
 6. iSnobben
  Husägare Nivå 16
  Inte för att jag förstår varför det har betydelse men 1994-2016 är med min matematik 22år och inte tio. En ganska lång tid att jobba för sin dröm för de allra flesta.
   

Logga in för att se högupplösta bilder och få möjlighet att ställa frågor. :love: