Byggahus.se

Byggandet minskar med S och Mp i regeringen

 1. T
  Lösvirkesbyggare · Stockholm · 4 041 inlägg

  twoody

  Lösvirkesbyggare
  Om marknaden vänt så är det väl självklart att byggandet går ner, mp och s vill inte bara bygga lyxiga bostadsrätter till överklassen.
   
 2. Ola Johansson
  Riksdagsledamot Centerpartiet · Halland · 74 inlägg

  Ola Johansson

  Riksdagsledamot Centerpartiet
  Investeringsstödet på 3,2 mdr går till bostäder, men byggbonusen 1,8 mdr går till kommuner och då till de som redan har program och planer klara, således inte till de som egentligen skulle behövt dem bäst.
   
 3. Maria Kjellberg
  Sakkunnig/Kommunalråd Miljöpartiet · 23 inlägg

  Maria Kjellberg

  Sakkunnig/Kommunalråd Miljöpartiet
  Investeringsstödet har lett till att det idag har byggs 15000 nya bostäder med lägre hyra. Miljöpartiet vill behålla och utveckla det statliga investeringsstödet, så att fler bostäder byggs med klimatsmarta processer och material, samt med lägre hyror. Vi vill ge statliga lånegarantier till svaga marknader. Vi vill införa statligt stöd till byggemenskaper. Vi vill verka för en markpolitik som ska främja lägre boendekostnader och höja bostadsbidraget.
   
 4. Johan Löfstrand
  Riksdagsledamot Socialdemokraterna · 20 inlägg

  Johan Löfstrand

  Riksdagsledamot Socialdemokraterna
  Jag håller med införande av marknadshyror löser inga problem

  I en rapport som SABO tagit fram, med hjälp av konsultföretaget Tyréns, kom man fram till att den främsta orsaken till otillräcklig nyproduktion av hyresrätter inte är brist på fri hyressättning utan begränsad byggkonkurrens och höga byggkostnader. Ett införande av marknadshyror skulle, enligt rapporten, leda till att en stor andel hushåll kan räkna med hyreshöjningar och fler skulle behöva bostadsbidrag.
   
 5. Mats Green
  Bostadspolitisk talesperson Moderaterna · 31 inlägg

  Mats Green

  Bostadspolitisk talesperson Moderaterna
  Den rödgröna regeringen satsar dubbelt så mkt på byggsubventioner som ingen vill ha som man gör på tryggheten och rättsväsendet. Det är både oacceptabelt och att slänga skattepengar i sjön.
   
 6. Johan Löfstrand
  Riksdagsledamot Socialdemokraterna · 20 inlägg

  Johan Löfstrand

  Riksdagsledamot Socialdemokraterna
  Just nu byggs det mer än på mycket länge, det största skälet till de höga byggandet är att det inte byggs så mycket det senaste 10-15 åren. vi måste därför hitta en långsiktigt lösning på bostadsbristen. Därför menar vi att det är mycket viktigt att hålla en fortsatt hög takt i bostadsbyggandet. Människor måste också ha råd att efterfråga de bostäder som byggs. För oss socialdemokrater är det viktigt att vi har bostäder på marknaden på olika kostnadsnivåer, så att alla har råd med en bostad.

  Utmaningen är att hålla uppe bostadsbyggandet även i en kommande lågkonjunktur samtidigt som vi måste bygga så att människor har råd att efterfråga det som byggs. Därför har regeringen inför ett investeringsstöd som under 2017 innebar 10000 bostäder med avsevärt lägre hyresnivåer. jag säger inte att det kommer lösa bostadsbristen. Men det är idag det ända politiska förslaget som direkt medför lägre hyror.
   
 7. Ola Johansson
  Riksdagsledamot Centerpartiet · Halland · 74 inlägg

  Ola Johansson

  Riksdagsledamot Centerpartiet
  Släng bort prestige och särintressen så vi får en långsiktigt hållbar bostadspolitik där det lönar sig att bygga för uthyrning, utan att skattebetalarna ska behöva stå för notan.
   
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.