Byggahus.se

Bygga in PAX - ovanpå golvet eller bygga in bakom sockel vad blir snyggast?

 1. J
  Medlem Nivå 6
  Tack för tips och bilder!

  Ser ut som att du har kunnat spara väggen bredvid i alla fall, min gamla garderob var snålbyggd och det jag trodde var en vägg var i själva verket 22mm spånskiva spikat och skruvat i garderoben, började rycka lite i garderoben och hela väggen var på väg ner :D

  Visst kan dörrarna öppnas även om stommen är helt i nivå med väggen?
   
 2. P
  Medlem Nivå 8
  Jag satte vinkeljärn i taket och skruvade fast stommarna i vinklarna. Blir stumt sen så är det bara att bygga vägg runt stommarna.
   
  • Laddar…
 3. P
  Medlem Nivå 8
  Ja
   
  • Laddar…
 4. J
  Medlem Nivå 6
  Har OSB runt hela utrymmet där garderoben ska stå så jag tänkte skruv fast den rätt i skivorna. I tak borde jag inte behöva något då tycker jag, den bör sitta som ett smäck i alla fall.
   
 5. P
  Medlem Nivå 8
  Tänk på att väga in stommarna innan du låser fast dom. Kanske får medla lite för att följa väggen
   
 6. P
  Medlem · Nivå 7
  Ja, dörrarna ligger utanpå stommen så det är inga problem. Väggen intill är skorstenen så glipan fick jag dölja med listen på sidan.
  Fördelen här är att det är riktiga väggar byggda innan garderoberna så jag behövde ju inte bygga något mer än själva garderoben och såga ur i överkant. Den gamla garderoben var redan urriven och väggarna fixade när jag flyttade in, det var som ett långt skrivbord i nischen.
   
 7. J
  Medlem Nivå 6
  Japp de ska jag göra!
   
 8. J
  Medlem Nivå 6
  Smidigt, det var vad jag hade hoppats på hos mig också men nej, det vart två vändor till tippen istället :crysmile:
   
 9. P
  Medlem · Nivå 7
  Däremot så har jag en städskrubb som man snålat på bredden när man byggt så emot ena rummet så är väggen byggd av "enkelplank" typ 1" spåntat virke. Det märkte jag när jag skulle sätta upp en hylla och skruven kom igenom väggen på rummet intill ;) Blev till att ha korta skruv i den väggen...
   
  • Laddar…
 10. P
  Medlem Nivå 8
  Ska du ha Ikea ledlist i garderoben (guld värt) så försök att fiska fram lite kabel bakom innan du stoppar in stommarna.
   
 11. J
  Medlem Nivå 6
  Yes det ska vi ha, men jag får ta dit en elektriker för det fanns inte någon el alls i väggen som revs, så de kan dra nytt från vinden hoppas jag. Men som du säger, ska göras innan allt monteras fast. Ska köpa stommarna idag och montera upp så jag kan måtta ut vart allt ska vara i alla fall.