Byggahus.se

Inredning

Ämne
Svar
Läst
Senast ↓
 1. H

  Inreda barnrum

  Jag skulle vilja se lite fler bilder från rummen, och kanske en planritning också? Länken till Gustafs rum i den första artikeln "inreda barnrum" som du länkar till går till Ludvigs rum.
  Henriettae · mar '09 · 1 svar · 29,4k läst
  ·
 2. thomas33

  Pax skjutdörr och hål för element

  När det gäller IKEA så sparas det på så mycket som möjligt. Troligtvis kan du inte bara kapa en 75 cm dörr så den blir 55 och fortfarande är stabil. Eftersom det är skjutdörrar kan du kanske finna passande från annan tillverkare?
  thomas33 · 52m · 3 svar · 67 läst
 3. B

  Hur inreda detta triangulära vardagsrum?

  Välkommen till forumet! Det är ju svårt att bedöma storleken på rummet utifrån den ritningen så jag undrar om det går att ha en TV mot sovrumsväggen och en soffa mittemot. Ett matbord vore ju fint i burspråket. Vad är det för runda cirklar? Går det att ha TV mellan en av dem och dörrarna mot hallen och en soffa mittemot?
  BirgitS · 21h · 1 svar · 98 läst
  ·
 4. M

  Har ni byggt egna träningsredskap/maskiner

  [citat] Du kan ju köra med tryckimpregnerat om den ska klara sig utomhus. Är nog snarare grunden eller marken under som blir problemet, du vill ju gärna att det är skapligt stabilt om du ska köra knäböj eller marklyft. Men det går säkert att lösa :)
  mrmlz · 1d · 12 svar · 1,8k läst
  ·
 5. GustavN

  Hur skall vi inreda vardagsrummet?

  [citat] Idag har vi ett köksbord där vi vanligtvis sitter och äter, men när vi har gäster eller resten av familjen (svägerska, svåger, mor/farföräldrar) så blir vi uppåt 15 pers. Vi själva är 5 st. Testa att klicka på bilden om det hjälper.
  GustavN · 3d · 19 svar · 1,3k läst
  ·
 6. Joco_

  Hjälp! Hur hänga upp spegel på betongvägg?

  [citat] Vill du vara extra noggrann kring hålen så skär du ett + i tapeten och viker upp hörnen, borrar och pluggar. Behöver du sedan återställa så viker du tillbaka tapeten och fäster med lite tapetklister.
  Joco_ · 5d · 17 svar · 637 läst
  ·
 7. TorpAnders

  Vad heter denna stol?

  Någon med koll på tillverkare och modell?
  TorpAnders · 7d · 0 svar · 143 läst
  ·
 8. B

  Vad är detta på mina rullgardiner?

  Hahaha okej tack. aldrig hört de innan
  Baloo11 · 8d · 4 svar · 244 läst
  ·
 9. windestal

  Utdragbar garderob vid snedtak

  Det är inte tungt att dra ut/in garderoben? Ser ut att vara en rätt rejäl konstruktion... Ni har inte fått problem med att plagg trillat ner vid sidan och orsakat "stopp"?
  windestal · 9d · 11 svar · 8,0k läst
  ·
 10. Appendix

  Öljetter, stora - vart köpa?

  Amazon.de har enormt utbud. Över 39 euro gratis frakt med hemleverans till Sverige. Klickar du på tyska flaggan uppe till höger kan du byta till engliska med.
  Appendix · 9d · 4 svar · 465 läst
 11. Dracula

  Känner du till mosaikbordet?

  [citat] Jag tror min mamma skulle veta isåfall. Mosaiken är gjuten i betong/bruk, o betongplattan ligger i en stålram med ben. Känns inte hemmagjord.
  Dracula · 13d · 2 svar · 240 läst
  ·
 12. Eklundh

  Tips - Inredning av vardagsrum

  Hej. Vi har tyvärr kört fast i våra tankar och behöver er hjälp med olika förslag på hur man skulle kunna inreda nedan vardagsrum (hallen exkluderad). Rummet är enligt oss stort och fint men inte så roligt att inreda. Vi har lite olika idéer men ingen som vi verkligen vill ha. Vi tänker oss TV+soffa+soffbord samt ett matbord till 10-12 personer. Har ni några åsikter så bara shoot,
  Eklundh · 13d · 0 svar · 163 läst
  ·
 13. Phiplex

  Max vikt på en 5 mm härdad glashylla 800 x 300 mm

  Jag har ett vitrinskåp med 5 st glashyllor av 5 mm härdat glas ca 800 x 300 mm. Glashyllorna vilar på hyllbärare i de två främre hörnen och längs hela bakkanten (800 mm). Vilken max vikt av porslin o.dyl tror ni man vågar ställa på sådana glashyllor. Finns det några riktlinjer eller rekommendationer, eller kan man räkna på hållfastheten?
  Phiplex · 15d · 0 svar · 154 läst
 14. ksthlm

  Aluminiumprofiler för terrarie

  Hej Vet ni vilken profil detta är? [bild] [bild] Den hållerjlust nu ihop ett terrarie på 63x63 63
  ksthlm · 15d · 0 svar · 205 läst
  ·
 15. R

  Duschvägg blir utebord

  Hej, Jag har tagit bort en gammal duschvägg, typ 15 år gammal, modell Hafa 6x900x2000. Jag har dålig kunskap om glas och undrar om det skulle vara möjligt att använda duschväggen som bordsskiva på balkongen. Jag tänkte sätta två byggbockar under, voila, klart. Är detta en dålig ide - kanske glaset kan gå sönder av någon anledning? Kanske ett glas som är gjort för att stå inte
  Ruckelrustaren · 16d · 0 svar · 167 läst
 16. J

  Ta bort tavellist från vägg

  Det är dags att flytta och vi ska ta ner tavellisterna. Problemet är att de verkar ha fastnat i väggen Någon som har något bra tips på hur vi kan ta ner listerna utan att riva med hela tapeten bakom. Vi har pratat med de som köpt vårt hus och erbjöd dem att behålla listerna tills de vill göra om väggen. Men de såg hellre att vi tog ner dom, och att de är beredda på att det är fula
  Jozerik · 16d · 0 svar · 165 läst
  ·
 17. R

  Hjälp med delvis nedsänkt tak för spotlights?

  Hejsan, postade detta i byggteknik först, men är inte säker på ifall det är rätt kategori så testar här med... Ledsen för dubbelpost Jag bor i bostadsrätt och skulle vilja göra en sån här lösning i taket för att kunna sätta upp spotlights (och högtalare) i mitt biorum. Tänkte kolla om det finns det någon smidigare lösning för svenska betongtak innan jag börjar borra en massa
  Razielim · 17d · 0 svar · 170 läst
 18. H

  Företag påstår att de inte kunde göra annorlunda

  Så oproffsigt av dem. Expodul verkar inte vara ett företag som värnar om sina kunder. Om de hade skickat en tydlig bild från början eller gjort rätt i efterhand, men icke.
  Husbuset · 18d · 256 svar · 42,2k läst
  ·
 19. Metalhead

  Gångjärn till garderoben

  Japp såg det också
  Metalhead · 19d · 7 svar · 293 läst
  ·
 20. B

  Hjälp att dela av rum hur

  Det är nog svårt att föreslå hur man kan dela av rummen utan att se en planritning och veta måtten på rummen. Sen måste ni ju prata med den ni hyr av förstås. Låta barn dela rum är ju en möjlighet också.
  BirgitS · 19d · 1 svar · 222 läst
  ·
 21. 7gren

  Fästa hängmatta i lättbetongvägg

  Jag skulle inte känna mig säker att ligga i en hängmatta som är fäst i en lättbetongvägg som bara är 70mm tjock. Det är en sak att hänga upp en hylla, men lasten blir dynamisk i och med att hängmattan rör sig och en otillräcklig infästning kan/kommer att glida ur. Antingen hade jag testat med ankarmassa, eller sätter du en stående regel mot väggen med flera infästningspunkter i
  7gren · 20d · 2 svar · 197 läst
 22. Skrollan_5

  Inreda vind

  Åå värkar bli för dyrt
  Skrollan_5 · 21d · 8 svar · 392 läst
  ·
 23. C

  Genomskinligt tak till pergola

  Vi har förbered för framtida balkong (som skall byggas om ung 2 år?) genom att lägga stolpskor under nya altanen och bygga en pergola av ett antal stolpar. På en del av pergolan, på sidan av huset är det tänkt att bygga tak (3 m bred/lång, 2 m djup) på stolparna (dvs golv/stomme för framtida balkong med vattentät tak) för att kunna lagra saker (ved, kuddar etc) där, vid huset. Jag
  Caroy · 21d · 0 svar · 200 läst
 24. D

  Byta / täcka plaströr i taket (källare)

  [citat] Tack Peter, vilken bra idé! Att jag inte tänkte på det och istället provade med att sätta upp en stupränna på röret :seenoevil: Pappret är på plats men börjar det se sunkigt ut så kommer jag prova det här härnäst!
  DK85 · 21d · 13 svar · 573 läst
  ·
 25. H

  Mosaik på en kabeltrumma

  Sätt dit en 6 mm renoveringsgips mellan så får du ett ”dött” material att kakla på
  Hasse2431 · 22d · 3 svar · 206 läst
 26. 13th Marine

  Ersätta inbyggda garderober

  Vi valde att byta till nya Ikea, då får man möjlighet till en flexiblare inredning på köpet.
  13th Marine · 22d · 1 svar · 206 läst
  ·
 27. M

  Köpa ny stor hörnsoffa - vilket material- barn

  Kolla Blocket. Det dumpas ut många fräscha soffor för inga pengar alls. Särskilt skinnsoffor som inte är så hett.
  munge · 23d · 2 svar · 242 läst
 28. K

  Förkorta våningssäng eller bygga ny?

  [citat] Tack!
  KarolinaH · 23d · 2 svar · 209 läst
 29. M

  Lådor till Ikea-skåp

  [citat] Tror att luckan kan vara en efterkonstruktion. Stommen är byggd med Ikeas klassiska beslag som vrids 90 grader... Tack för tipset med beslagen!
  Micke_xyz · 24d · 9 svar · 492 läst
  ·
 30. J

  Ikeas PAX-garderob i avlång klädkammare

  Gammal tråd, så ni kanske är klara med projektet redan... Vet inte om ni lyckades klämma in något, men när det är så trångt så tror jag att det blir bökigt att få svängrum att bygga på plats. Om ni ändå inte ska ha dörrar så kanske ett elfa-system eller liknande är lättare att montera och blir mer luftigt? En skena på väggen uppe vid taket är det enda som skruvas, resten
  jahallåja · 26d · 1 svar · 537 läst
  ·
 31. Nobbe_1

  Fastsättning skena till duschvägg?

  Det är alltså som jag förstår ca 10 mm. Sedan gips 13 mm och sedan bara hålrum bakom det :lying: Finns det något bra sätt att sätta fast plåtkonsolen där jag ska fästa duschväggen som gör att den sitter fast?! Eller är det "bara" för mig att dra genomgående gängstång och sätta upp motstånd på andra sidan i sovrummet...:rolleyes: [bild]
  Nobbe_1 · 29d · 4 svar · 346 läst
  ·
Laddar...