Byggahus.se
H
Henriettae: Jag skulle vilja se lite fler bilder från rummen, och kanske en planritning också? Länken till Gustafs rum i den första artikeln "inreda barnrum" som du länkar till går till Ludvigs rum.
1 svar · 43,4k läst
·
T
Thomas_Blekinge: [citat] Bra. helst i mässing. Om det inte funkar kan TS borra ett djupare hål för skruven med 12 mm dia och sedan täcka med en träplugg. Båtfolk brukar göra så och i båthandeln finns allt lämpligt material.
20 svar · 719 läst
·
Skärgårdsbyggare
Skärgårdsbyggare: [citat] Haha ja väldigt många snitt. Tror nog på fräsen faktiskt. Har ändå tänkt köpa en. Bra förslag, tack!
7 svar · 411 läst
J
jonaserik: Går inte djupare in nu. alla sätt är nog bra, bara man blir nöjd, men man ska tänka efter före vad man vill uppnå med bygget.
11 svar · 314 läst
·
yonna
yonna: Blandad kompott ger mer hemtrevligt intryck - och jag är ingen fan av inredningstidningar där inredningsdesigner är inblandad. Bild 1 ser inte vidare bekväm ut. Utgå från den ärvda röda som är jättefin. Laminon är underbar och är lättplacerad och lättflyttad. 2 ex av denna ger lite struktur. (Bilden visar en fusklamino, förmodligen till lägre pris.) Fotpallen stort plus för den
20 svar · 982 läst
·
tveksamt
tveksamt: gardinen behöver vara minst 280 bred, hur hög? Köp tyg och sno ihop något själv, låna en symaskin av någon bekant. Det borde vara bland det enklaste och billigaste du kan göra. Exempelvis detta tyg: https://www.ohlssonstyger.se/sv/artikel/morklaggande-tyg-black-out-2-beige?gad_source=1&gclid=CjwKCAjwoPOwBhAeEiwAJuXRh5BHY2yq7d8qbavKy0LcS7R6icsdyUHS905_4_HSWi0c_j5lNthY5xoCERsQAvD_BwE
1 svar · 121 läst
Höghus
Höghus: [citat] Ok, det låter rimligt att det skulle kunna vara kontaktlim i TS fall. /Höghus
9 svar · 400 läst
·
M
Micke1994: Vet någon här ifall något byggvaruhus eller annan återförsäljare som har dessa på hyllorna eller kan man endast köpa dem på nätet? Tänker på Hornbach bauhaus. Vill göra lite ramper på väggarna. Sen har ni några tips på att monter fast dem i väggarna/ måla, vanlig pensel eller spraymåla? tack för hjälpen i förhand.
0 svar · 104 läst
·
TorOdd
TorOdd: [citat] Tack!
3 svar · 244 läst
TorOdd
3 svar · 244 läst
R
Ring: Hej! Vet någon om var man får tag på lämpliga gångjärn till en vanlig säng så att man kan få förvaring under sängen och sedan bara vika upp den när man vill?
1 svar · 2,9k läst
·
K
Kerstin b: [citat] Hm nja jag vill nog ha den trären nu när jag lagt ner så mkt jobb på att få fram trät 😆. Väggen är dessutom grå, syns nog inte på bilden. Jag ska prova mig fram med lite olika pigmenterade alternativ ☺️. Tack för input!
5 svar · 1,3k läst
·
N
Ninni.s: [citat] Hej, Grymt, tack vare ditt tips har jag nu köpt in allt och satte upp allt. Blev helt perfekt och prisvärt!!! Dock är det lite trögt att dra ut lådan och sedan trycka in den. Upplever du densamma? 😊
10 svar · 11,9k läst
·
H
heimlaga: Upp till 4 meter längd går bra att limma ihop och hyvla upp och slipa i långbandsputs i snickeriet. Säker finns det något snickeri i dina trakter som kan göra det samma.
4 svar · 456 läst
Unikt namn
Unikt namn: Jag har gått på några ikea-nitlotter med den klassiska ryggdödande avgrundspiten i mitten och letat mig till andra märken. Köpte först en kungssängen, men den tappade även formen markant inom ca 10 år. Om än inte lika illa som Ikea. Sover nu i en katstrofdyr sova-säng. Den är fortfarande fantastiskt pigg efter 6-7år, men så kostade den ju en njure och lite till. Är dock nöjd
26 svar · 30,4k läst
J
javahelena: [citat] Elfa har bytt bärlister och hängskenor 2021. Så hängskenor från förr passar inte för de bärlister som man köper nu. Blä.
9 svar · 42,5k läst
·
S
Sernando: Är ju väldigt enkelt att limma fast lister längs sidorna för 4x5cm extra bredd. Då behövs ingen list lossas. Allt beror givetvis på hur mycket bredare man villhöver dörrarna.
5 svar · 3,1k läst
S
Sernando: Dra fast en upphängningskena längst upp på reglarna, sedan hänger du ett par "Elfa" skenor och vilken typ av konsoller du villhöver. Mkt stabilt och flyttbara hyllplan och djup.
8 svar · 410 läst
A
athena: Hej! Blev att göra en inbyggd garderob och tittade på Skånska Byggvaror dels skjutdörren London men det jag mest undrar över är deras inredningspaket Pelly. Någon med erfarenhet? fungerar det eller blir man bara arg typ när man ska dra ut en meshkorg och det hakar i och jäklas eller fungerar det finfint?
0 svar · 253 läst
A
Användare3: [citat] Vill tyvärr inte ha några avsmalnande ben, men tack ändå!
4 svar · 384 läst
AdamS91
AdamS91: Det visade sig att garderoben var platsbyggd så fick såga den med sticksåg. Lät 5 cm vara kvar för stabiliteten samt hålla baksidan på plats, en satt jag en list för att täcka av det.
12 svar · 1,3k läst
·
Isakare
Isakare: Pluggar kliver ur av 2 anledningar. 1. Inget som stoppar den, som i detta fall. 2. Man drar för hårt i relation till pluggens kraft mot materialet.
8 svar · 611 läst
·
Walle85
Walle85: Om Ikea stommen passar bra och kostar hyfsat lika spar du ju en hel del tid på att mäta, såga, borra och skruva. Har gjort bägge delar i vårt hus, passar Ikea bra sett till mått kör jag på det för att spara tid.
2 svar · 501 läst
Carb120
Carb120: Finns det gångjärn som funkar till Pax som inte är lika breda som Ikeas så att man kan ha lådor hela vägen ner i garderoben? Bytte nyss från skjutdörrar till gångjärnsdörrar och nedersta lådan skrapar i gångjärnet. Jag har googlat mig blå, men ni i forumet brukar vara finurliga!
0 svar · 491 läst
K
Kirre2021: Jag hade köpt en barngrind i 3 sektioner. Den ena hade jag fäst i väggen i hörnan som man ser på ena bilden. Den andra delen i räcket med buntband. Hänger du med? 😊
1 svar · 478 läst
·
S
Spikpickan: Håller helt med. När hallen renoverades förra året demonterade jag 4st IKEA PAX-garderober som stod bakom ett större skjutdörrsparti som förra ägaren ställt på plats och det var praktiskt taget omöjligt att detta plockepinn till garderobsstomme skulle gå att återbruka, det fick helt enkelt bli tippen... Ersattes istället med platsbyggd stomme i furu samt dörrar i MDF som jag
13 svar · 4,8k läst
·
H
Henrikj1977: Jag tänkte köpa just den sortens väggskena från Harald Nyborg. Men jag måste veta bredden på skenan, eftersom jag har tänkt att sätta den i dalgången på korrugerad plåt. Och Haralds kundtjänst är inte sådär jättesmidig har jag märkt.. Är det någon som har den här skenan och kan mäta bredden på skenan exakt?
10 svar · 2,1k läst
·
D
Daniel_M_: Vi köpte ett sånt valnötsbord från bolia för ca 15 år sen. De skickade med deras rebrandade träolja och slipsvamp. Den finns nog fortfarande i sortimentet. Tror inte det är någon magi inblandad så en annan lämplig olja går säkert att hitta.
1 svar · 461 läst
·
A
Arga ingenjörn: Egenbyggd garderob med 18mm mdf-dörrar. Från insida på ena dörren till utsida på den andra är det 50mm. Möjligt att det skulle gå att tighta till det till 45mm. Skenorna är från specialbeslag (nere) och hornbach (uppe).
12 svar · 820 läst
·
anders07
anders07: [citat] Tack för tipset! Jag kikade på dem redan, men de verkar alltid ha en aluminiumprofil som jag inte gillar, och inte kommer att passa där vi vill ha dem.
6 svar · 458 läst
·
S
Stefan1972: Annars är det en fördel om det blir lite längd på plugg och skruv. Sitter det bara ytligt så lossnar det gärna.
8 svar · 603 läst
·
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.