Byggahus.se

Bullerplank

 1. C
  Medlem · 57 inlägg

  Crax

  Medlem
  Vet ni om man måste ha ett bygglov för ett bullerplank?

  vi har enl våran plan bestämmelse fått order om att vi måste upprätta ett bullerplank, min fråga är nu om det räknas som byggnad?, för vi vill sätta upp det på prickmark vid tomtgränsen med våran huslverantör påstår att vi inte får bygga det där.
   
 2. G
  Medlem · 2 147 inlägg

  Re: Bullerplank

  Kolla med kommunen. På en del platser verkar man kunna få bygga stacket som är uppemot 1.8 m utan bygglov.

  Tänk på att eventuell byggnad av bullerplank måste samordnas med grannarna (om det finns några) så att det blir enhetligt utseende på planket.

  Vill ni ha bullerplank? Vi kom överens med grannarna om att ligga lågt ang. bullerplanket som det står i våran detaljplan att vi ska ha. Det var ingen av oss som ville ha plank och vi byggde vall utmot vägen i stället som tar det lilla bullret där är. Det visade sig senare att kommunen inte brydde sig om att det inte blev något plank.
   
 3. B
  Medlem · 35 inlägg

  Bhombina

  Medlem

  Re: Bullerplank

  Det finns enligt kommunen tydligen regler om hur många dB det får vara i sovrum och på uteplats. Om man inte har bullerplank, kan man få samma effekt med 3-glas fönster, mer isolering i ytterväggarna som är närmast vägen etc? Någon föreslog en granhäck, men det tycker inte vi verkar vara så roligt.

  Är det någon som har erfarenhet av detta och kan ge oss lite idéer? ::)
   
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.