Bosch Indego 10 robotklippare

971k läst  5,9k svar

 1. M
  Medlem Nivå 6
  Funderar med på en HQ315X ifall jag inte får snurr på min Indego igen
   
 2. G
  Medlem · Nivå 7
  GPS kan enbart visa riktningen under rörelse. Står man still så kan den som bäst visa riktningen för den senaste rörelsen.
  Din mobil har däremot en kompass inbyggd också.
  Ett gyro är inte heller en kompass, den kan bara behålla riktningen oavsett hur den vrids. Man kan däremot kalibrera gyrot mot något som man vet har en viss riktning för att på så sätt kunna hålla rätt riktning.
   
 3. lilytwig
  Medlem Nivå 6
  Maskinen klarar att hålla kursen. Vilken/vilka sensorer som används är en teknikalitet.
  Mitt inlägg gick egentligen ut på att det finns en GPS- mottagare i Indegon, men att den inte används för positionering i egentlig mening. I patentbeskrivningen nämns inte GPS vad jag minns. Jag hittar inte dokumentet nu, men för några år sedan fanns det på nätet.
   
  • Laddar…
 4. M
  Medlem Nivå 6
  Har skrapat rent kontaktytorna både på laddpinnarna och i klipparen så tror nog det är kontakt.
   
 5. Waxinator
  Medlem Nivå 6
  Om du såg mitt inlägg så vaknar inte Indego till liv med displayen förrän den får sin 41,6 volt spänning från laddaren.
  I mitt fall föll nos-magneten ur vid isärtagningen, vilket kanske även hände dig vid batteribytet. Kolla mina bilder ovanför.
   
 6. M
  Medlem Nivå 6
  Kanon, måste kolla om magneten finns kvar där eller om den trillat ut, Tack för tipset Waxinator
   
 7. WALL-E
  Medlem Nivå 3
  Min Indego gjorde idag något jag aldrig sett den göra tidigare. Den gick längs kanttråden och klippte. I displayen stod det att den höll på att kantklippa. Det som var märkligt var att den följde kanttråden ”baklänges”. Det vill säga att vid start så backade klipparen ur laddstationen, vände sig 180 grader åt höger och sedan följde den tråden klippandes. Detta ända till den tog i en lite för stor grästuva. Då bestämde den sig för att klippa resten av gräsmattan. Den följde alltså tråden åt samma håll som vid kartering.

  Är det så här era också kantklipper så måste jag nog gå ut direkt och be min gräsklippare om ursäkt. Jag har under alla år klagat på den och sagt att det här med menyvalet hur ofta kantklippning ska göras har den skött riktigt dåligt. Oavsett inställning i menyn så har den vägrat kantklippa. Den har bara följt tråden åt ”rätt” håll utan att klippa vad jag vet. Nu har jag dock flyttat laddstationen några decimetrar mot tidigare (se några inlägg längre upp då jag tog bort 40m2 klippyta) och det är lite snällare trådvinklar numera. Kan vara så att den tidigare träffat på ”fel” tråd innan 180-graders svängen och blivit lätt konfunderad.

  Åt vilket håll kantklipper era Indegos?
   
 8. lilytwig
  Medlem Nivå 6
  Indego kantklipper moturs. Samma riktning som vid kartering.
  Kan du filma när du ber om ursäkt och dela med oss?
   
 9. WALL-E
  Medlem Nivå 3
 10. lilytwig
  Medlem Nivå 6
  Tjusigt och rättvist
   

Logga in för att se högupplösta bilder och få möjlighet att ställa frågor. :love: