Byggahus.se

Belyst garageport.

 1. MalZon
  Medlem Nivå 7
  Ska sätta spotar i fodret ovanför garageporten. Den är vit och 5m bred.
  Skulle vilja se lite bilder för inspiration. Är inne på 4st spottar, 5 tycker jag se lite för mycket ut, på något sätt.

  Spotarna jag tittat på är på 1,2w och har valbar spridning på 20/40°.
   
 2. Tomtom79
  Medlem · Nivå 9
 3. Tomtom79
  Medlem · Nivå 9
  Du kan se spec i tråden jag länkade.

  Lite beroende på vad meningen med dem är kan man tänka sig olika styrka och antal. Ska det bara va snyggt så sätt svaga lampor om det inte är väldigt upplyst i kvarteret i övrigt. Ska du ha det som belysning för att gå från bilen och in utan att snubbla räcker det med som jag har ovan. Ska man kunna arbeta där så behöver man ju mycket mer.

  Men annars är det en smaksak. Jag har hellre bred vinkel på ljuset så det blir jämnare ljus. Vissa har väldigt smala ljusknippe som blir mer dramatiskt men också mer skuggor och mörka partier.

  Sätter du 4 smala lampor på en 5m port riskerar man ju att det blir 4 ljusa streck på en i övrig mörk port. Kan bli effektfullt men knappast bra belysning om man ska gå där. Så länge man har friska ögon är det inga större problem men för de som har lite sämre syn kan det vara väldigt jobbigt att marken blir ömsom belyst och ömsöm ser man inte ett skit...
   
 4. G
  Medlem · Nivå 7
  Jag är i liknande tankar så jag följer tråden för att se om något lämpligt dyker upp. I mitt fall vill jag snarare ha ljuset på marken framför porten än på själva porten. En komplicerande faktor är att lamporna skall tåla väder och vind från baksidan då de sitter i teorin torrt (under den inbyggda hängrännan) men i praktiken kan det blåsa in regn eller snö och lägga sig på ovansidan av armaturen. Allt som har något med "inne" i beskrivningen går sannolikt bort.
   
 5. MalZon
  Medlem Nivå 7
  Det ska enbart vara för stämningen, ingen direkt funktion med ljuset utan det ska se trevligt ut.
  Kommer upp en Carport framför som kommer att ha funktionsljus under senare.
   
 6. MalZon
  Medlem Nivå 7
  Så här blev det, fullt dimbart från köksfönstret. Går på Astrour och tänds 45min innan solnedgång och släcks 45min efter soluppgång.

  https://i.imgur.com/RIn3dXa.jpg
  [​IMG]