Batteribyte R160

2k läst  9 svar

 1. M
  Medlem Nivå 9
  Hej

  Jag behöver byta batteri i min R160 tillverkad 2013.
  Någon som har en guide/instruktionsvideo på hur det går till ?
  Ska något räkneverk nollställas och isåfall hur görs det ?
  Original verkar vara 2200mAh, finns det något med högre kapacitet att hitta - går det montera i två batterier ?

  /M
   
 2. M
  Medlem Nivå 9
  Ingen som bytt batteri på sin R160 ?
  Verkar ju finnas att på 3000mAh istället för 2200mAh hos batteriexpressen.se
   
 3. Q
  Medlem · Nivå 8
  Du har ingen större glädje av ett större batteri efter som klipparen är begränsad i mjukvaran att ladda batteriet mer än ett visst antal mah. Så det ger ingen längre klipptid. Byta batteriet är ganska enkelt för den som är lite händig. Vänd den upp och ner och pilla ur kabelgenomförningen ur chassit som är till kabeln som går fram till laddstiften. Innan för där sitter en kontakt. Dela den men var försiktig så inte kontakt stycket försvinner in i chassit. Ställklipparen sedan på hjulen igen och öppna luckan till klipphöjdjusteringen. Pilla loss microbrytaren till stopp knappen och locket till klipphöjden. Lossa sedan dom fyra skruvarna som håller kåpan. Sitter två under lucka och två bak. Var uppmärksam på att det ligger två taggbrickor under kåpan till dom främreskruvarna. Lätt dom ramlar bort. Lossa sedan dom fyra skruvarna runt displayen och lyft upp denna. Ner i hålet under display/knappsatsen ser du nu batteri och huvudkortet. Batteriet sitter fäst med två plasthackar som är skruvade fast. Och en kontakt på huvudkortet. Batteri om det är ett original är märkt med vilken sida som ska vara neråt. Viktigt att få detta rätt annars är det risk för störningar på bakre slingsensorn. Sedan är det bara att plocka ihop i omvänd ordning. Var noga så tätlisten till display/knappsatsen är ren och ligger rätt.

  Batteri byte görs på samma sätt på Husqvarna 220Ac. På 230acx däremot som har dubbla batteri måste man dela hela klipparen för att kunna plocka ur det bakre batteriet.

  Laddcykel räknaren kan man endast nolla med PC-programmet så det är inget du kan göra själv och behöver inte göras vad jag vet. Är väl mest i informativt syfte som den finns. För garantier eller liknande.
   
  Redigerat 23 maj 2017 19:16
 4. M
  Medlem Nivå 9
  Tackar för det svaret Quick. Då är frågan vart men egentligen köper batteri någonstans ?
   
 5. Q
  Medlem · Nivå 8
  Jag hade kört på en original batteri. Då vet man vad man får och att det fungerar. Antingen ifrån den lokala åf handlaren eller klickat hem ett på nätet ifrån gpl shop eller liknande sida.
   
 6. B
  Medlem Nivå 3
  Hej,
  Jag har problem med att min R160 laddar några minuter och sedan går ut, kör några minuter, startar sök och går in och laddar igen. Detta upprepas hela tiden. Batteriet byttes förra året och den laddar 2.8A. Har du tips på vad som kan vara fel? /Anders
   
 7. Q
  Medlem · Nivå 8
  Har du underhållsladdat den något i vinter? Låter precis som ett dåligt batteri. Men det var inte så gammalt sa du? Har du köpt ett original Husqvarna batteri så står tillverkningsdatumet på det.
   
 8. B
  Medlem Nivå 3
  Nej, jag har inte underhållsladdat det i vinter, kanske borde gjort det ... Det konstiga är att det funkade ok för två veckor sedan när jag satte ut den. Den fick då jobba dygnet runt för att klippa ner, det tog tre dagar, men det funkade!
  Ev Har jag klurat ut varför den beter sig som den gör: gräset hade blivit högt, närmare två decimeter och ganska tjockt/kraftigt. Tror inte riktigt den redde ut det. Har nu klippt ner gräsmattan med fossilmaskinen. Ska testa maskinen igen i em.
   
 9. M
  Medlem Nivå 1
  Jag har exakt samma problem med min R160Li... Fungerade bra i några veckor men nu börjar den bete sig konstigt... Laddar ofta och klipper väldigt kort tid och nu klarar den inte av hela min gräsmatta... Jag köpte min så sent som våren 2017, kan batteriet verkligen vara dåligt redan? Jag har i och för sig inte underhållsladdat min under vintern heller.

  Hur gick det för dig Bankeryd? Fick du ordning på det?
   
 10. B
  Medlem Nivå 3
  Hej, jo jag fick ordning på det. Det var batteriet. Den funkar helt ok efter byte. Jag köpte ett originalbatteri på Husqvarna butiken. Jag tycker du ska försöka reklamera ditt batteri eftersom det bara gått ett år drygt. Lycka till!
   

Logga in för att se högupplösta bilder och få möjlighet att ställa frågor. :love: