Byggahus.se
 1. Byggahus.se är oberoende på konsumentens sida Regler

Balkonggolv av plåt med ca 6-8 graders lutning

 1. Byggare_Anders
  Medlem · 122 inlägg

  Byggare_Anders

  Medlem
  Finns någon metod att ytterligare täta ett vindsbalkonggolv som tycks släppa igenom vatten? Inte mycket, men tillräckligt för att efter några dagars ihållande regn orsaka att några vattendroppar (bokstavligen, alltså inga mängder) letar sig igenom på några ställen i plåtgolvet och rinner sakta nedför fasaden istället (som annars väderskyddas av en långt utstickande takfot).

  Plåtgolvet (galvaniserad och lackad plåt), ca 6 kvm, har falsar på både längden och bredden på några ställen, varför det i närheten av dessa skarvar kan ställa sig några millimeter vatten när det inte hinner torka upp mellan regnen nu under hösten. I de viktigaste skarvarna har dubbelfalsningen därför kompletterats med lödning för bästa täthet.

  Dock verkar det sippra igenom vattendroppar någonstans, när det regnat en längre tid. Trots att plåten är svartlackad - alltså konventionell ytbehandling - finns någon mycket stark ytbehandlingsmassa/metallfärg/"plåtpasta" (eller liknande) som fäster extremt starkt även på redan lackad plåt, som tätar de mikroskopiska öppningar där vattnet tycks leta sig igenom i plåtgolvet, och som är mycket vädertålig (geografi = Stockholms län, alltså från -30 grader i februari till +70 grader på plåtgolvet i juli), och som är mycket beständig och håller på lång sikt?

  Andra förslag, förutom att riva upp sk-ten...?
   
  Redigerat 27 nov 2009 17:54
 2. simpen
  Medlem · 61 inlägg

  simpen

  Medlem
  Måla?Färg tätar så små hål
   
 3. Byggare_Anders
  Medlem · 122 inlägg

  Byggare_Anders

  Medlem
  Ok tack - men vilken typ av färg i så fall? Vanlig metallfärg på lack kan lätt flagna. Finns annars någon lättflytande takmassa som kan "do the trick", som ändå inte helt tar bort plåt-effekten från ett estetiskt perspektiv (även om det ligger en liten trall på detta balkonggolv)?

  Skulle gärna vilja höra synpunkt från plåtexpert/fackman, om någon sådan finns på forumet, som vet vad som krävs i fråga om ytbehandling av ej-100%-perfekta-tätskikt som i detta fall.
   
 4. P
  Medlem · västernorrland · 1 270 inlägg

  PX-21

  Medlem
  Ej expert! Vad tror du om hammarlack.....? ...målade mitt rostiga avluftningsrör som nytt fortfarande efter 4 år...

  Mvh
   
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.