Byggahus.se

Avklippt kabel på spis?

 1. Z
  Medlem Nivå 1
  Hej! Jag fick en spis gratis, men när jag tittade närmare på kabeln såg det nästan ut som att den är avklippt.
  Inloggade ser högupplösta bilder Logga in
  IMG_20200504_102612.jpg


  Kan en elektriker installera en spis med sladd som ser ut så? I manualen står "Sladdkvalitet: CENELEC H05VV-F alt. H05RR-F".

  Jag har inte lyckats klura ut om vi har enfas eller trefas hemma, men som jag tolkat märkningen borde spisen fungera oavsett. Stämmer det? Tusen tack för svar!

  Inloggade ser högupplösta bilder Logga in
  IMG_20200504_102633.jpg
  Inloggade ser högupplösta bilder Logga in
  IMG_20200519_132220.jpg
   
 2. H
  Moderator · Nivå 25
  Det bör inte vara något problem att installera. Men jag uppfattar det som att du ev. bara har enfas att tillgå? Den går inet att koppla in på en "vanlig enfasgrupp", du behöver ha 16 - 20A säkring. Typskylten anger 9795W det motsvarar drygt 42A. Så mycket kommer den aldrig att dra mer än någon minut åt gången, man klarar sig på att säkringarna tål en viss överlast relativt länge.
   
  • Laddar…
 3. electroluxaren
  Medlem · Nivå 18
  Jag har varit med om att dessa spisar från norge har 400v element isf 230. varför vet jag inte men då kan du inte köra den på enfas. hur eller hur måste du ha en nolla till denna spis endast i norge har de huvudspänning 230V
   
  • Laddar…
 4. Z
  Medlem Nivå 1
 5. electroluxaren
  Medlem · Nivå 18
  i och med att den ursprungliga spisen TROLIGEN har haft nollan inkopplad så borde det gå att koppla in den "nya" som jag tror är betydligt äldre iofs.

  vad är det för fel på cylindan?
   
  • Laddar…
 6. Z
  Medlem Nivå 1
  Fint, tack!

  Ja, det stämmer att den är äldre. Cylindan blinkar E4 på två av plattorna. Står inget i instruktionsboken om vad det kan betyda, så jag bedömde att det skulle bli billigare att koppla in en ny än att hoppas på att den gick att laga.
   
 7. electroluxaren
  Medlem · Nivå 18
  Jaha
  det är ju en induktionsspis så du har bortfall på en induktionsmodul det kan vara matningen dvs en säkring i din central eller kabelbrott men även att den modulen är defekt, det finns de här på forumet som lyckats reparera dessa moduler till mycket låga kostnader
  detta är ju en amica från polen och det är svårt att hitta några reservdelar, cylinda har några men inga sprängskisser som täcker hoben/hällen,
   
 8. electroluxaren
  Medlem · Nivå 18
  troligen kraftkort för 1697.- + moms
   
  • Laddar…
 9. Z
  Medlem Nivå 1
  Då har vi gjort rätt i att inte betala för att laga den. Tack!
   
kabel spis