Byggahus.se
 1. Byggahus.se är oberoende på konsumentens sida Regler

Attefallshus permanentboende

 1. A
  Medlem · 27 inlägg

  ACELM

  Medlem
  Hej!
  Jag undrar om någon har erfarenhet av att ha köpt attefallsstomme från Polhus och använt för bygge av åretruntboende? Är inne på modellen blind 30m2 (4.58 x 6.55m) och all isolering som går att beställa med modulen men är lite osäker på hur bra det blir för boende året runt energi/värmemässigt samt hur vi bäst gör planlösning. Ngn som kan tänka sig dela exempel på planlösning av deras el annan modell där plannen är för åretruntboende; dvs med tjocka väggar, fullt utrustat kök (ca 3,80m inkl allt) samt gärna kök o vardagsrum separerade?.. Bilägger två alt vi har just nu:)

  Inloggade ser högupplösta bilder Logga in
  20210424_233612.jpg
  Inloggade ser högupplösta bilder Logga in
  received_830903427635754.jpeg
   
 2. A
  Medlem · 27 inlägg

  ACELM

  Medlem
  (Isoleringen Polhus förespråkar är 145mm i väggar och 190 i tak.. lite magert tycker jag men de menar på att det iaf uppnår Boverkets krav på u-värde. Men det gäller ju att det inte kostar skjortan att hålla varmt med..)
   
 3. H
  Moderator · Stockholm · 47 303 inlägg

  hempularenPremiumikon: Hand

  Moderator
  Det är ju iaf. mer isolering än man standardmässigt hade på 70-80 talet. De husen är inte lika bra som moderna hus i värmeekonomi, men de är inte katastrofala heller. Med tanke på hur litet huset är så tror jag inte att det blir någon oerhörd uppvärmningskostnad. OM nu isoleringen utförs korrekt.
   
  • Laddar…
 4. A
  Medlem · 27 inlägg

  ACELM

  Medlem
  Ah oki, ja vi får se till att följa konstens alla regler! Samt kolla m kommunen om de har ngt krav på att man räknar u-värde ..
   
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.