Byggahus.se

Aldrig mera Bauhaus!

 1. Nicke Nyfiken
  Medlem · Skåne · 416 inlägg

  Nicke Nyfiken

  Medlem
  Får man hantverkarrabatt behövs inget mygel för att det ska vara ekomomiskt fördelaktigt att handla i proffsbutikerna istället för lågprisvaruhusen.

  Varför var denna momsfråga intressant för dig över huvud taget? Den har ju ingenting med diskussionen att göra.
   
 2. J
  Medlem · Östergötland · 437 inlägg

  Johnsson 56

  Medlem
  Den var inte intressant, jag konstaterar bara att OM han tar upp dina varor som en utgift i sin bokföring, så drar han även av 20 % i moms. Om han sedan fakturerar dig på samma belopp, så får han betala in lika mycket moms. Men OM han inte fakturerar dig, så kan han dra momsen och du betalar direkt till honom
   
 3. Disneygrisen
  Medlem · Stockholm · 198 inlägg

  Disneygrisen

  Medlem
  Har handlat en del i Länna och känner igen modus operandi...Varken priser eller lagersaldo stämmer. Knappt någon personal och finns dem så kan de ingenting eller hittar inte i sin egen butik. ”Bottningslist, vad är det?” ”Spärrfärg, nä det har jag aldrig hört talas om...”
  Om man jobbar i en byggbutik, borde man inte lära sig en massa nya saker då varje dag och vilja förstå vad alla kunder frågar efter?
   
 4. M
  Medlem · frankrike · 749 inlägg

  maria01

  Medlem
  Fast typen av person som jobbar där tänker nog inte att dom ska jobba där nån längre tid samma problem oss dom flesta butiker idag dom flesta ser inte dom jobben som nån kariär så varför lära sig något som dom inte behöver
   
 5. M
  Medlem · Halland · 1 475 inlägg

  Markarbetaren

  Medlem
  Mao. finns det ingen stolthet i detta yrke! Ungefär som att lägga rätt sak i rätt påse på drivetrougn på mac donalds.
   
  • Laddar…
 6. M
  Medlem · frankrike · 749 inlägg

  maria01

  Medlem
  oftas är det ledningens fel svenska företag som sysslar med handel erbjuder oftast väldigt dåliga möjligheter till att klättra inom företagen och göra kariär med av undantag av ica och donken faktiskt
   
 7. S
  Hobbysnickare · 19 inlägg

  Snickesnickarn

  Hobbysnickare
  Jag var på Bauhaus Länna idag och köpte ett Yale dörrhandtag med kodlåsning. Kom till jobbet med den och tyckte förpackningen såg öppnad ut. Öppnade den och alla skruvar låg huller om buller och en låspinne man ska korta av efter sitt specifika dörrmått var redan avknipsad. Fick åka tillbaka och var måttligt irriterad. Tur jag inte åkt hela vägen till landet med skiten!

  Och skulle köpa sågblad i samma veva. 239kr enligt hemsidan. 499kr ville de ha i kassan. Värdelöst!
   
 8. Alfredo
  Besserwisser · Västernorrland · 10 862 inlägg

  Alfredo

  Besserwisser
  Min erfarenhet är att K-Rauta har bra personal. Ofta tidigare proffs som valt att sadla om. Tyvärr är de dock oftast för dyra. :cry: Men det kanske är så enkelt att man får den service man betalar för...
   
 9. 13th Marine
  Lökodlare · Trelleborg · 8 933 inlägg

  13th Marine

  Lökodlare
  Spännande hur olika det kan vara, har varit inne på K-Rauta Svågertorp i Malmö, där var samma ointresserade personaltyp som på Bauhaus två lådor bort.
   
 10. ådal
  Renoverare · Göteborg · 343 inlägg

  ådal

  Renoverare
  Var det verkligen en konstig fråga att få tillbaka? Bara att svara, dem har ju 50 000 olika produkter att hålla koll på. Där samma sak går under många olika namn beroende på vem som frågar :rolleyes:
   
  • Laddar…
 11. M
  Medlem · Halland · 1 475 inlägg

  Markarbetaren

  Medlem
  Personligen struntar jag i kompetensen i dom olika varuhusen. Jag brukar läsa på, sedan vet jag vad jag ska ha, åker och handlar det. På flera av varuhusen har dom olika personal som har olika form av expertis, typ vvs, kakel, färg osv. Men detta var inte upprinnelsen till min trådstart egentligen. Att man måste hålla sig med billig outbildad arbetskraft för att hålla låga priser är lika självklart som att dom som står i luckan på hamburgerhaket inte gått 5 år på högskolan. Men att ständigt hålla fel prissättning i reklamutskick mot egna datasystemet är bara så B.
   
  • Laddar…
 12. M
  Medlem · Halland · 1 475 inlägg

  Markarbetaren

  Medlem
  Nja, har väl snarare med konkurrens att göra. I USA kallas det för minimum vages jobs (stavning?). Vi snackar alltså om låglönejobb deluxe, low of the lowest.
   
 13. M
  Medlem · frankrike · 749 inlägg

  maria01

  Medlem
  Så lågt är nog inte lönen på Bauhaus tror det handlar mer om hur företagen tar hand om dom som är bra
   
 14. M
  Medlem · frankrike · 749 inlägg

  maria01

  Medlem
  Så lågt är nog inte lönen på Bauhaus tror det handlar mer om hur företagen tar hand om dom som är bra
   
 15. M
  Medlem · Halland · 1 475 inlägg

  Markarbetaren

  Medlem
  Strax under 25 i månaden för en heltidstjänst på Bauhaus är inget som jag går upp ur sängen på morgonen för. Men vi är alla olika.
   
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.