Byggahus.se

å så grannens taklyft :)

96k läst  243 svar

 1. M
  Medlem Nivå 5
  När vi totalrenoverade vårt hus, så rev vi hela skorstenen och satte in en FTX-ventilation, utsug i bad, kök, tvättstuga och klädkammare och luft in i alla andra utrymmen, källaren får sin till-luft genom väggventilerna.
   
  • Laddar…
 2. K
  Medlem Nivå 10
  Ja, vi har haft en elektriker här nu (kollega med frugan) och han tyckte absolut att vi skulle sätta in ett ventilationssystem, med frånluftsåtervinning. Vi funderar vidare på detta och skulle vi köra på det så får det serva entré+övervåningen och bef fläkt suga från källarplan.
   
 3. M
  Medlem Nivå 5
  Vi blåste ovanvåningen helt och satte aggregatet i fd pannrummet och drog rören där skorstenen varit o gick på bad o kök från vägg i vån 1 satte alla don till luft i taket vån 1, gick upp med rör för till o från på vinden till vån 2, tvättstugan ligger i källaren vägg i vägg med fd pannrummet.
  Det blev kanon framför allt för en allergiker som mej.
   
  • Laddar…
 4. K
  Medlem Nivå 10
  Idag har svärfar och farsan jobbat med midjan på ena gaveln. Detta var den svåraste sidan då "öppningen" inte var helt parallell. Efter en del tankeverksamhet och en del justeringar fick dom till det. Lite fogning och färg på detta så blir det nog kalas! :)
   
 5. K
  Medlem Nivå 10
  Vi andra har målat och lyft av takpannor. Sen fick arbetet avbrytas pga ösregn.
   
 6. K
  Medlem Nivå 10
  Lite mer läckage i uterummet igår precis innan läggning :( Det vräkte verkligen ner. Som tur var upptäckte vi det och lyckades stoppa det. Två ggr fick vi springa ut och köra upp presenning. Verkar vara den temporära dörren som är den svaga punkten. Åtgärder ska vidtas under dagen...
   
  Redigerat 4 jul 2017 10:16
 7. K
  Medlem Nivå 10
  Krokar handbockade och monterade. Blev ett bra fall i rännan. Skarvarna fogades :) Fotplåt och fågellist fastskuvade. Mycket pillande för att få till det :) Första pannraden lagd med Nomo snörasskydd.
   
 8. K
  Medlem Nivå 10
  Ena sidans pannor lagda! :) Vi hade tur och slapp kapa några pannor. Känns som det blev skapligt rakt, även om avståndet till vindskivan diffade med ett par cm mellan första och sista raden. Gubbarna har gjort klart 3 av 4 midjor. Imorrn blir det mer av samma. Målet är att göra klart midja och tak inkl vindskiveplåtar. Blir det tid över blir det att gå på knutarna och målning/fogning.

  Efter imorgon blir vi av med förstärkningarna (morsan/farsan/svärfar+kompis), så då blir det lite stillestånd i och med de två döttrarna :)
   
 9. B
  Medlem Nivå 1
  Riktigt spännande tråd !
  Ska följas fortsätt med mycket bilder .
   
  • Laddar…
 10. K
  Medlem Nivå 10
  Alla pannor lagda, utom nockpannorna. Midjan och knutarna monterade :)

  Snörasskydden (nämnt tidigare) är från CWL, inte Nomo.
   
 11. K
  Medlem Nivå 10
  Låg aktivitet i tråden nu :( Anledningen är att frugan jobbar denna vecka och jag har fullt upp med två illbattingar :) Det jobb vi få till blir på kvällen.

  Det lilla som hänt är att vi målat fasad/karmar/knutar. Vi är nu uppe i tre lager överallt (grund+täck från fabrik och ett lager pensel). Vi tänker måla ett lager till och då även på gamla fasaden när vi ändå har ställningen uppe. Dels för att få det att hålla ytterligare några år samt att få nya och gamla fasaden så lika som möjligt.

  Sen har jag monterat nockband och fäst hälften av konsolerna för en "säkerhetsstång". Den var grejer från Monier som levererade pannorna och det var INTE så enkelt som liraren i filmen visade :/
  Det har blivit en del modifieringar då fästet gick in i nockbrädan en gång och en ströläkt var i vägen en annan. Sen stötte jag på en ventileringskåpa...

  Nockpannorna ligger bara temporärt tills vi fixat genomföringen för ventilation.
   
 12. K
  Medlem Nivå 10
  Proffsigt värre med verktygspåse :D
   
 13. K
  Medlem Nivå 10
  Den temporära dörren täcks temporärt med plast :) Vi tänkte fixa till det med nån skiva när vi målat klart. Här ska det in en dubbelglasdörr sen. Initialt blir det en franskbalkong, men min förhoppning är att vi ska få till en fet terass över hela uterummet :)
   
 14. klaskarlsson
  Medlem · Nivå 12
  Gillar handtaget :)

  /K
   
 15. K
  Medlem Nivå 10
  Lite mer kvällsarbete. Ett par Monier-konsoler fästa. Bägge krävde läkt-modifiering... Tur att man har svärfars proffsverktyg från *host host*... Jula.
   
  • Laddar…