å så grannens taklyft :)

90k läst  243 svar

 1. K
  Medlem Nivå 10
  Hej!
  Inspirerad av min granne Jake123's tråd (https://www.byggahus.se/forum/threads/a-sa-vart-projekt.250014/) samt påhejad av Noseone och Dalbotös tänkte jag att jag kunde skapa en tråd om vårat stundande taklyft. Det lär bli något osammanhängande då lyftet sker om 3 dagar! :) Känns som jag kommer ha lite annat att stå i än att hänga på forat :)
   
 2. K
  Medlem Nivå 10
  För att dra det väldigt kortfattat...
  Vi har ett egnahem's hus från 1948 på 68+68 kvm. Källaren är helt inredd, men efter att två barn kommit in i familjen började det kännas trångt. Vi kollade lite på att flytta till nåt större, men då vi trivs bra i huset/området och inte kände att ett renoveringsobjekt var så lämpligt med två blöjbarn så bestämde vi oss för att bygga ut istället. Eller snarare upp :)

  Vi hade tittat på s k taklyft några år tidigare men nu blev det mer seriöst. Efter att ha sonderat marknaden och fått besök av två taklyftsfirmor (båda från Åtvidaberg:)) så bestämde vi oss för att gå vidare med Åtvidabergs huskomponenter.
   
 3. K
  Medlem Nivå 10
  före-bilder
   
  • Laddar…
 4. N
  Medlem Nivå 11
  Spännande, rivs uterum och altan först?
   
 5. K
  Medlem Nivå 10
  Nej nej, dessa blir kvar. Varför utgick du från att de skulle rivas? :)
   
 6. SSSS
  Medlem · Nivå 14
  Kul, lycka till!
   
  • Laddar…
 7. K
  Medlem Nivå 10
  I måndags blev ställningen från ABC Ställningar färdig. Det tog två trevliga polskättade (en pratade svenska) killar 3-4 dagar att sätta upp den och de kändes väldigt seriösa. Det enda som var negativt var att jag hittat ett gäng fimpar runt huset, men man kan inte få allt.
   
 8. K
  Medlem Nivå 10
  Notera även de nedhängda elkablarna framför huset. Detta ämne kräver en längre utläggning, men de kom ner i onsdags och alltså i grevens tid. Utan detta hade vi behövt ta in en större mobilkran akut och det hade inte blivit billigt Puh!
   
 9. K
  Medlem Nivå 10
  Tack!
   
 10. N
  Medlem Nivå 11
  Tänkte de va ivägen.
   
 11. johel572
  Garagebyggare Nivå 12
  Aha, är det du som är grannen vi kunde läsa om i inläggg #69,
  Spännande!
   
  • Laddar…
 12. K
  Medlem Nivå 10
  Japp ☺
   
 13. K
  Medlem Nivå 10
  Jag hoppas inte det :D Nej då, det ska vara lugnt faktiskt.
   
 14. K
  Medlem Nivå 10
  Förra helgen slängdes takpannor ner och i veckan tog vi ner skorstenen. Container från Wiklunds, som preciiis gick in på uppfarten Sedan täcktes taket med presenningar ifall det skulle bli regn. Pappen var verkligen inte att lite på.
   
 15. K
  Medlem Nivå 10
  I veckan öppnade vi upp tre st slitsar på entréplan. Eller egentligen blev det väl bara en slits, då de andra två inte hamnade i en vägg. Hål upp på vinden och genom golvet öppnades hur som helst. Där ska stålpelare ställas på kärnväggen (korrekt term?) som ska bära upp stålbalkar som lägg i befintligt bjälklag. Dessa ska stärka upp övervåningen så inget börjar svikta, även om ytterväggarna är självbärande.
   

Logga in för att se högupplösta bilder och få möjlighet att ställa frågor. :love: