A-hus 1,5 plan "Lunnevik"

4k läst  3 svar

 1. B
  Medlem Nivå 1
  Hej

  Vi har bestämt oss för att bygga ett A-hus, nämligen Lunnevik, tomten köper vi också genom A-hus.

  Skulle gärna ta emot lite tips på vad vi bör tänka på rent generellt, och även vad gäller just A-hus, och kanske även just vårt valda hus A-hus.

  Vi valde det för det kändes lagom stort, och pga dess planlösning som kändes helrätt för oss.

  När vi för ca 3 veckor sedan började gå igång med detta projekt sade säljaren att vi får räkna med att vänta med inflytt till Jul, men nu har vi bestämt oss väldgt mycket fortare än han räknat med etc, och han har ännu inte velat uttala sig om inflytt, vad är rimligt tro !? Vi skrev på de första pappren för en vecka sedan !

  En lite mer konkret fråga:

  Är det väldigt svårt att slippa problem med sprickor etc, om man i vissa rum väljer gipsplattor i tak, istället för de vanliga skivorna med springor imellan ?

  Välkomna med åsikter och tips...:)
   
 2. B
  Medlem Nivå 1
  Ingen alls ?
   
 3. W
  Medlem Nivå 2
  Jag råder dig att söka på forumet, det finns många inlägg om A-hus...
   
 4. W
  Medlem Nivå 1
  Hej!

  Vi har byggt med A-hus. Allting var väldigt bra, fram till sista biten i bygget. Huset blev inte klart till inflyttning. Vi kunde flytta in, men det var ganska mycket som inte var klart. Det är så mycket som hantverkarena/byggledaren gjort fel, bl.a. trappan uppsatt fel, badrummet felkaklat, toaletten felmonterad, köksskåp upphängt snett, fläcker på golv som ej går bort, carportens stolpar är för korta, 3 fönster måste bytas, färgfläckar på golven, takpannorna var ej fastspikade, hål i tapet och målade väggar, golvvärmen fungerar ej, avgrusat fel på tomten... Jag skulle forsätta, listan är låååång!

  Byggledaren har inte haft koll på bygget och hantverkarna. Ingen verkar ha talat med varandra och de lyckades inte ens boka in besiktningsmän rätt dag. När vi skulle ha besiktning var det ingen som kom, utan vi hade tagit ledigt från jobbet i onödan. Verkar som det är väldigt olika vilken person man har och göra med på A-hus, men vår byggledare har varit under all kritik samtdigt som säljaren varit väldigt bra.

  Nu är det snart 2 månader sen vi flyttade in och vi får ligga på hela tiden för att något ska hända. Det verkar som de kör med någon slags "struts"-metod" och verkar tro att vi ska sluta tjata om de dra ut på allt... Dessutom skyller de allt på hantverkarna, vilket känns ganska konstigt eftersom det faktiskt är A-hus som anlitat dem. Man undrar ju hur (eller om) de kollar referenser?!

  Vårt råd: kolla allting jättenoga! Våga vara jobbiga och kräv svar! Vi fick veta att badrummet inte skulle bli klart först 2 dagar innan vi skulle flytta in, trots att de "garanterade" att det skulle bli klart.... Och kanske viktigast av allt: om ni inte känner förtroende för er byggledare, kräv att de byter ut honom/henne. Vi har också fått ekonomisk kompensation för vissa saker och tänker kräva mer.

  Kolla också alla fakturer: vi har fått fakturer på sådant som vi redan betalt och fått ett antal felaktiga fakturer. Det gäller att ha ork att bestrida sådant!

  Hoppas att ni kan se detta som en hjälp på vägen och att det inte avskräcker er! Vi är väldigt nöjda med det som är färdigt i vårt hus. Lycka till!
   

Logga in för att se högupplösta bilder och få möjlighet att ställa frågor. :love: