Byggahus.se
 1. Byggahus.se är oberoende på konsumentens sida Regler
 1. Marlen Eskilsson
  apr '07

  Regler för "Hemma hos"

  0 svar · 36,7k läst
  ·
 2. useless
  6d

  Lägga marmor

  useless: Flytspackel är betydligt dyrare än gips. Särskilt om man ska bygga upp några cm vilket oftast krävs för att det ska blir en 'självbärande' kaka.
  4 svar · 337 läst
 3. BirgitS
  14d

  Svart hårig insekt

  BirgitS: [citat] Nervsystemet är lite lurigt. Du har kanske hört talas om fantomsmärtor när folk som har amputerat ett ben känner att det gör ont i foten fast de inte har någon fot. Det är kanske något liknande du har råkat ut för.
  34 svar · 2,7k läst
  ·
 4. Appendix
  22d

  Laga hål i rundat hörn!

  Appendix: [citat] ja… dit med trä som du skruvar fast sen gips sen spackla slipa och måla. Och enkelt.. vill du ha en snabbfix,eller fill du att det ska se bra ut? Om det är ett hörn di kör in i ofta är det nog bäst göra det ordentligt. Och sen sluta vara våldsam när du dammsuger
  5 svar · 662 läst
  ·
 5. H
  25d

  Gummilister innerdörrar

  Hank_Ö: Jag har satt in 10 nya innerdörrar, alla med förmonterade gummilister. Det blev så som du beskriver på två av dem och det berodde på hur jag monterat karmen på gångjärnssidan (lite snett). Gick att justera för mig, kommer inte ihåg hur, testade mig fram. Men det kan ju vara något helt annat fel hos dig.
  4 svar · 519 läst
  ·
 6. E
  26d

  Luktar svett från vägg

  Edvuld: [citat] Hos mig ligger solen på mer sommartid, så det var så jag menade.
  42 svar · 9,1k läst
  ·
 7. T
  27d

  Golvet skada

  TypRätt: Det första ser ut som ett fabrikationsfel på golvbiten. De andra två kan ju vara att man inte sett till att ordentligt skjuta ihop vad jag antar är klickgolv-bitarna när man la det.
  2 svar · 389 läst
  ·
 8. Dan_Johansson
  21 maj

  Tejp som inte tar färg eller lämnar märken

  Dan_Johansson: [citat] https://www.biltema.se/hem/forvaring/flyttkartonger/strackfilm-stor-150-m-2000042380?gclid=Cj0KCQjw-JyUBhCuARIsANUqQ_KPY6VEikXi-OBy9UjuS2XzVX1PZIhRCthGt_ubWPQYIoY772fU8xcaAtw_EALw_wcB Eller en tia billigare på biltema... (y)
  7 svar · 792 läst
 9. U
  10 maj

  Verisure och Yale doorman

  Ulrikaknifstrom: [citat] Ja, jag misstänker att det är något sådant då jag pratade med en låssmee idag. Om jag behöver justera är det just vid själva låsblecket eller kan man justera dörrkarmsskruvarna?
  2 svar · 795 läst
 10. Huddingebo
  9 maj

  Åtgärda källarvägg

  Huddingebo: Putsa om väggen och måla den med öppen färg
  1 svar · 446 läst
  ·
 11. Claes Sörmland
  1 maj

  Hur får man bort plastpluggar i väggar?

  Claes Sörmland: [citat] Ingen latexfog, det sjunker och sjunker där det torkar. Försvårar snabbt arbete. Höll på att mörda säljarna av en bostadrätt som geggat med detta efter avflytt. Skapade merjobb vid målningen.
  22 svar · 48,4k läst
  ·
 12. T
  21 apr

  Björk och dränering

  Twixi: [citat] Hej tacksam för ditt svar! Som du säger det är högst grundvatten höst och vintertid så det borde kanske inte vara några problem! Dessutom ser träden lite halv döda ut, vet inte hur mycket nytta dem gör då
  2 svar · 831 läst
 13. S
  21 apr

  Renovering Älvsbyhus 70-tal

  steve5432: Trevligt hus. vilken tur att ni slapp tvättrummet på baksidan i anslutning till köket, det var ju poppis på 80-talet och brukar sätta stopp för alla försök att göra en öppen planlösning med kök + matrum. /S
  13 svar · 6,7k läst
  ·
 14. matsson
  15 apr

  235kvm villa baserad på Fiskarheden Mareld

  matsson: [citat] Du lägger inte sordin, jag håller helt med dig... men jag har en fru som också har något att säga till om =)
  24 svar · 10,5k läst
  ·
 15. tensiden
  11 apr

  Kan man få bort solblekta fläckar på en svart kofta

  tensiden: Hade om koftan är bra annars testat Nitors färgmedel. Finns i bra mataffärer. Har själv färgat om kläder med det och det har fungerat fint. Men passa dig för det färgar av sig något fruktansvärt. Blaska med försiktighet i en tvättho.
  7 svar · 914 läst
 16. M
  6 apr

  Huum aggregat

  Markus8: [citat] Tack för svar! Får ta och experimentera mig fram vad som är behagligt :)
  22 svar · 5,5k läst
  ·
 17. H
  23 mar

  Metall i vägg av lättbetong

  hempularen: Lättbetong från den tiden var väl ofta någon form av slaggblock. Undrar om det kan finnas metall "naturligt" i det. Vet ej. Annars kan man tänka sig att det finns någon form av metallkrampor som hjälper till att hålla ihop blocken. Men det är bara en gissning/spekulation från mig. Om du kan beskriva materialet bättre, så kanske här finns någon som vet om ev. metallinnehåll, eller
  1 svar · 948 läst
 18. Demmpa
  14 mar

  Bygga trappa

  Demmpa: Vad har ni tänkt för material på trappan? Ska det vara trappsteg längs hela långsidan? Ska det vara trappsteg längs kortsidan till höger? Hur stor är höjdskillnaden längs hela långsidan? Vill ni ha låga steghöjden mellan mark-trappsteg eller mellan trappsteg-avsats?
  3 svar · 1,1k läst
  ·
 19. yonna
  8 mar

  Äpplet, vitrinskåp

  yonna: Då är det bättre att köpa ett liknande, redan förstört, på loppis. Finns de som gått igenom avlutningsprocessen på 70/80-talet och som absolut kan målas.
  8 svar · 1,3k läst
 20. Brorw
  3 mar

  Gillestuga!

  Brorw: Hej. Roligt projekt. VI gjorde något likande härom året. Våran Gillestuga blev vårat nya sovrum. Bifogar bilder när det är klart. Bjuder på att det inte är bäddat eller städat men inte det ni ska se .
  5 svar · 1,9k läst
  ·
 21. C
  31 jan

  Innedel till ctc ecoair 107?

  Chrillebygg: Tack för svar
  2 svar · 1,1k läst
 22. Bernieberg
  29 jan

  Plocka ner kakelugn

  Bernieberg: Hur ser det ut en våning upp?
  3 svar · 1,2k läst
  ·
 23. I
  28 jan

  Ventilation

  itscire: Utan att veta hur det ser ut så bör du resonera på samma sätt i källaren som i bodelen, dvs öppna upp för friskluftsventiler i förråd, gillestuga mm och sätt frånluftsfläkt med ett grundflöde i våtutrymmen/wc.
  3 svar · 1,2k läst
 24. M
  25 jan

  Laga laminatgolv

  Myckling: Jag skulle testa all laga med hjälp av ett reparationskit. https://www.bygghemma.se/golv-och-vagg/golv/golvvard-och-golvpolish/ovrig-golvvard/reparationsvax-och-verktyg-pergo-laminatgolv/p-1082108?gclid=CjwKCAiA3L6PBhBvEiwAINlJ9CrrrtfVZoqn1ZX4LO0PuTtUaBFaSu5N2pjfsLHF26zkwOQYUauDXBoCIjgQAvD_BwE
  1 svar · 1,3k läst
  ·
 25. tensiden
  14 jan

  Elda i kamin

  tensiden: Späntkniv om du vill förenkla det lite. Själv brukade jag bara ta yxan, men det blir inte riktigt lika bra. Du behöver inget annat än torr bra ved och sen spänta stickor som du tänder med. Hemligheten ligger i att få små dimensioner att tända först, sen lite större och sist de stora klabbarna. Papper blir så mycket sot och flagor av.
  27 svar · 7,2k läst
  ·
 26. Jiji
  dec '21

  Tog bort garderob- golvet är ljusare där garderoben har stått.

  Jiji: Det brukar rätta till sig ganska fort när solen kommer tillbaka.
  2 svar · 1,6k läst
 27. yonna
  dec '21

  Något kryper i vårt huset, vad?

  yonna: Bodde på landet på västkusten i ett 1700tals stenhus med väldigt tjocka väggar. Det var musdans varje natt ovanför taket i sovrummet. Det tog ganska lång tid för mej, som storstadsbo, att förlika mej med festligheterna "ovanpå". De kom aldrig in i själva huset.
  6 svar · 1,8k läst
 28. V
  dec '21

  Vridmoment

  Vårmätataren: Admin får ta bort fråga om den inte passar här ! Jag ska köpa en mutterdragare och vill ha en AEG så jag har flera andra maskiner med tillhörande batteri. Så till frågan; AEG har vissa batteridrivna mutterdragare som har ett helt sjukt högt NM typ 1500 och andra som har mer normala NM som tex 500. priserna ligger ungefär samma och jag undrar om det är en speciell omräkningsfaktor de
  0 svar · 1,2k läst
 29. Lars Roth
  dec '21

  Huset i Frankrike färdigt, youtubefilm

  Lars Roth: Anä, nu överdriver du allt Justus. Inte 200m2, max 165
  15 svar · 4,4k läst
 30. A
  dec '21

  Programmet Grand Design

  Amhskåne: Hej, undrar vad ni tycker om att husen som presenteras i Grand Design direkt efter programmet kommer ut till försäljning?! För mig känns det som oseriöst - när jag ser ett program så vill jag veta om det är ett reklaminslag och inte tro att de villor som programmet beskriver är menat att bli bostad för dem som bygger.
  0 svar · 1,7k läst
 31. ådal
  dec '21

  Invändig ”gänga” till soffben

  ådal: Går även under namnet infästningsmutter https://www.hornbach.se/shop/Infastningsmutter-DREssELHAUS-DIN-7965-8x14x18mm-elforzinkad-100st/8682470/artikel-detaljer.html Går även att köpa dem styckvis, för några kronor/st. https://www.hornbach.se/shop/HETTICH-Inslagsmutter-forzinkad-M6-8-mm-50-styck/6827568/artikel-detaljer.html
  6 svar · 1,7k läst
  ·
Laddar...
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.