Mäklare sålde soprum som etta med kök

Mäklare sålde soprum som etta med kök

En mäklare varnas av Fastighetsmäklarnämnden efter att han marknadsfört och sålt ett soprum som en etta med kök.

En mäklare har nyligen blivit varnad efter det att han försökt sälja ett soprum med orden att det var en etta med kök där det inte behövdes bygglov för att bygga om utrymmet. Mäklaren påstod enligt anmälaren även att det fanns både el, vatten och avlopp. I verkligheten hade soprummet på Kungsholmen i Stockholm, enligt Svd.se, elförsörjning via trappuppgången och saknade kök.

Mäklaren blir nu varnad av Fastighetsmäklarnämnden, men ska enligt uppgift ha sagt att han trodde att det fanns el eftersom lamporna fungerade. Han nekar till anklagelserna om bygglov och säger även att det framgick av ritningen att det saknades kök. Han blir varnad för bristande hantering av frågorna kring el och bygglov samt för felaktigheter i marknadsföringen.

Förra året var antalet varningar rekordmånga även om antalet anmälningar låg på ungefär samma nivå som året innan, 87 fastighetsmäklare varnades jämfört med 59 året före. En stor del av varningarna berodde på lockpriser, framför allt på grund av att Fastighetsmäklarnämnden införde en granskningspolicy av lockpriser 2010.