Kommun råkade sälja sin brandstation

Brandstationen.

Brandstationen. Foto: Storumans kommun.

En bortglömd fastighetsreglering gjorde att en kommun råkade sälja sin brandstation. Nu vill de ha tillbaka den.

I samband med att man skulle sälja en industrilokal råkade Storuman kommun även sälja av områdets brandstation och förrådsbyggnad. Kommunen trodde att det endast var industrilokalen som ingick, men en fastighetsreglering två år tidigare gjorde att även brandstationen kom med i köpet. 

Nu väljer kommunen att stämma köparen för att få tillbaka den.

– Vi har betalat för fastigheten och har alla erforderliga dokument. Att komma i efterhand och säga att affären var ett misstag är märkligt. Det naturliga hade varit att köpa tillbaka fastigheten men det har kommunen inte gjort. Istället så går man fram så här och stämmer mig och företaget på en massa pengar, säger Lennart Olofsson som är den som via sitt företag köpt fastigheterna.

Kommunen säger att de inte vill köpa tillbaka fastigheten eftersom den inte skulle ha ingått i affären från början. De anser vidare att köparen borde ha insett att brandstationen inte skulle ingå. I sitt yrkande till tingsrätten skriver de att de i första hand vill ha tillbaka den eftersom de har större nytta av den, och i andrahand vill de ha 4 miljoner kronor plus ränta från köparen som betalning för den.

Källa: Lokaltidningen.nu