Ekonomi

Ekonomisk konflikt efter brand slutar i rätten

Kungens vän Anders Lettström förlorar mot sin bostadsrättsförening i tingsrätten.

Anders Lettström är barndomsvän med kungen.

Anders Lettström är barndomsvän med kungen. Foto: Skavlan

Bostadsrättsägaren Anders Lettström måste betala sin bostadsrättsförenings advokatkostnader samt får avslag på sina krav i samband med en dom i tingsrätten. Han hade stämt sin förening eftersom de inte ville betala ersättning för de månader då han inte kunnat bo i lägenheten på grund av en renovering efter en mindre brand. Branden i köket var en olycka och föreningen hade betalat en summa för att återställa rummet. Men enligt Anders var summan för låg.

- Jag har upprepade gånger sagt att ”det här inte är okej, det är ni som ska betala det här, inte jag. Ni ska också svara för att det blir iordningställt, det är inte jag som har ansvar för det”. Men det händer ingenting, har han tidigare sagt. 

Tingsrätten går dock på bostadsrättsföreningens argument. De anser att den summa som föreningen har betalat är tillräcklig.

Det innebär att alla krav på utökad ersättning och sänkta månadskostnader avslås, samt att bostadsrättsägaren ska stå för alla advokatkostnaderna - så även motståndarens. Föreningens advokat uppges ha kostat nästan 300 000 kronor.

Källa: Expressen