Ebba Busch förlikar i omtvistade husaffären

Nu kan Ebba Busch snart söka lagfart.

Nu kan Ebba Busch snart söka lagfart. Foto: Regeringen

Ebba Busch husaffär har nått vägs ände och hon får slutligen rätt till huset.

Den konflikttyngda husaffären mellan Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch och en äldre man i Uppsala närmar sig sitt slut. De två parterna skulle ha mötts i domstol om två veckor, men ska nu ha förlikat enligt uppgifter som Expressen tagit del av.

Delar av förlikningen är sekretessbelagda men kontentan är att Ebba Busch har rätt till huset och att de bägge står för sina respektive juridiska omkostnader.

Husaffären har blivit känd i media. Den började med att Ebba Busch förra sommaren köpte ett hus med stort renoveringsbehov. Husköpet tog dock en oväntad vändning. Säljaren hade skrivit under avtalet, men ångrade affären kort därpå.

Mannen hade flera olika anledningar till detta. Han har exempelvis skyllt på minnesförlust och förvirring. Det har också spekulerats i att det finns andra människor med intresse i huset, som stöter på om att han ska ångra köpet. Ebba Busch valde slutligen att stämma säljaren för avtalsbrott.

Därefter har det varit flera vändor. Bland annat har partiledaren blivit anklagad för grovt förtal då hon uttalade sig negativt om säljarens ombud - ett åtal som hon erkände sig skyldig till i polisförhör och fick betala skadestånd för.

Men konflikten får nu sitt slut. Ebba Busch har rätt till huset. Huruvida det är några pengar inblandade i förlikningen framgår inte.