Bygga nytt hus

Måste bygga nytt på mögelskadad grund

Konflikten mellan familjen Öberg-Wassgården, vars hus brann ner och grunden mögelskadades på grund av att en sanering inte gjordes i tid, och Dalarnas Försäkringsbolag är fortsatt infekterad utan lösning i sikte. Snart går  dessutom tidsfristen för försäkringen ut.

För två veckor sedan lyfte tv-programmet Plus frågan om huset och vad som egentligen hänt. Men Dalarnas Försäkringsbolag valde att skjuta upp beslutet om hur de ställer sig till att bygga huset på den mögelskadade grunden tills efter att programmet sänts. Nu har de dock, enligt Dalarnas Tidning, fattat ett beslut och de står fast vid att familjen bara får ett nytt hus utan kostnad om de bygger på den nuvarande grunden. 

Problemet är dock att ingen, varken försäkringsbolaget, saneringsfirman eller fuktspecialisten vågar gå i god för saneringen och grunden skriftligt. Försäkringsbolaget har också, enligt uppgifter i artikeln, börjat hävda att möglet i grunden egentligen kommer från en fuktskada som huset drabbades av 2006, med andra ord före eldsvådan.

Om familjen inte går med på att bygga ett nytt hus på grunden som finns kvar så lämnas de med två alternativ, antingen får de bygga ett helt nytt hus och får själva vara med och delfinansiera det, eller så får de ut marknadsvärdet och köper ett nytt hus på annan plats. 

Läs mer
Inget nytt hus från försäkringsbolaget