10 års garanti på industriellt målad ytterpanel

Industriellt grundmålad ytterpanel får funktionsgaranti.

Industriellt grundmålad ytterpanel får funktionsgaranti. Foto: Södra Wood

Svenskt Trä lanserar 10 års garanti på grundmålad ytterpanel med CMP-certifiering.

Den som väljer CMP-certifierad träpanel kommer ha 10-års funktionsgaranti att se fram emot. Detta efter ett nytt branschinitiativ där branschorganisationen Svenskt Trä, tillsammans med ett 20-tal målerier och 6 färgleverantörer, tagit fram en garanti för industriellt målade ytterpaneler.

– Funktionsgarantin kommer att få stor betydelse för vår kontakt med bygghandeln då det blir enklare för deras kunder att välja målade ytterpaneler med god kvalitet. Garantin kommer förhoppningsvis att ytterligare öka förtroendet för CMP-stämplade träprodukter, säger Fredrik Gustavson, försäljningschef för Skandinavien Södra Wood samt ordförande i CMP-kommittén.

Funktionsgarantin vänder sig primärt till konsumenter, hantverkare och bygghandel.

CMP står för Certifierad Målad Panel och är ett system för kvalitetssäkring av industriellt ytbehandlade ytterpaneler. Det handlar om grund- och mellanstrukna ytterpaneler som målats i fabrik och därefter kompletteringsmålas i ett eller två steg ute på byggarbetsplatsen beroende på ytbehandlingsklass. Tänk dock på att du måste välja rätt slutstrykningsfärg för att garantin ska välja. Svenskt Trä listar de godkända färgerna på sin hemsida.