Inredning

Skandinavisk design 2019 – rapport från möbelmässan

Miljötänket hos möbeltillverkarna skruvas upp för varje år. Just nu pågår Stockholm Furniture Fair. Inredningsarkitekten Christel Månsson rapporterar.

Den här veckan pågår Stockholm Furniture Fair, där tillverkare av möbler samlas för att visa upp årets nyheter. I morgon lördag är mässan öppen för allmänheten. Christel Månsson har varit där i två dagar och ger här sina intryck av trender, färgtema och material. 

Soffa/dagbädd från Evasolo

Evasolo har samlat alla färg- och materialtrender i sin monter med denna färgskala. Soffan som också är en dagbädd, mjuka stolar och fåtöljer med träben och matt skinnklädsel. Matta metallarmaturer och gråblått mot mörka pasteller.

String vardagsrum

String visar här ett monokromt finstämt vardagsrum.

Swedese matrum

Ett stilfullt matrumsmöblemang hos Swedese som prickar in alla färgtrender.

Pholc lampkrona

En vacker lampkrona som minner om 1920-talet är tillverkad av Pholc. De har massor av varianter på detta tema.

Blå Station soffa

Blå Station heter ett skånskt designföretag som mest designar för offentlig miljö, men här har de tagit fram en soffa som heter Bob Home som med fördel kan finnas i folks vardagsrum. Hollywoodskt 1930-tal, någon?

Mattor från Knut

Denna bild med mattor från Knut får illustrera natur- och miljövurmen som syns på hela mässan, naturmaterial, återvunna fibrer med ull, kokos, hampa och siden. 

Lasalle College of arts

Vackert och sobert med trärena, små och utrymmessnåla möbler mot gråblå väggar från en designskola som heter Lasalle college of arts.

Swedese blockrandig soffa

Blockrandigt i vardagsrummet och en bullig fåtölj hos Swedese som också har en fin hylla med kombinerad arbetsplats, se nedan.

Swedese arbetsplats
Diis hylla i gult

Årets kulör, knallgult, i en hylla hos Diiis Design.

Swedese pall

En skulptural liten pall hos Swedese, framtagen för Nationalmuseum. I denna monter kunde man också skymta vår designintresserade Prins Carl-Philip som alla försökte sitt bästa att inte stirra på...!

String barnrumsmöbler

String har gjort ett fint barnmöblemang här som passar i de finaste rum!

Nordgröna mosslav

Varför inte ha en del av en vägg med mosslav från Nordgröna hemma? Det renar luften, tillför härlig grönska och är dessutom en ljudabsorbent.

Mizetto serveringsvagn

En väldig snygg serveringsvagn till matrummet, från Mizetto.

Ecobirdy plaststol

Slutligen får denna lilla stol i helt återvunnen plast utan andra ämnen visa på det nya miljötänk som kommer starkt nu. I detta material kan man ta gammalt plastskräp och tillverka nästan vad som helst. Från Ecobirdy.
Jag tror att vi alla snart kommer att ha en plaststrimlare hemma och en liten 3D-skrivare som skriver ut klädgalgar och annat. Så ingen behöver slänga plast igen! 

Tack och hej för denna gång från Christel Månsson, Inredningsarkitekt och formgivare.