Många upprörda när TV:n ska bli digital

Många upprörda när TV:n ska bli digital

Foto: Byggahus.se

Com Hem släcker ner för en halv miljon kunder i samband med att de helt går över till digital tv.

Com Hem släcker ner analog tv och en halv miljon kunder måste då gå över till digitala sändningar, något som inte är gjort i en handvändning. Många av kunderna som fortfarande har analog sändning är äldre och inte så tekniskt bevandrade. Många befarar att dessa personer ska få det tungt psykiskt när de blir av med tv-kanalerna samtidigt som de inte längre kan ta emot besök hemma eller åka och träffa släktingar på grund av Corona.

– Mamma berättade att ett meddelande rullade på tv:n som sa att de skulle koppla om. Men hon vet ju inte hur man gör det. Samtidigt får ingen komma in och hjälpa till. Jag kan tänka mig att det är väldigt många som sitter med analog tv som kommer att bli bortkopplade, säger en läsare till Aftonbladet.

Com Hem säger att de hoppas att någon släkting kan hjälpa den som inte själv har möjlighet att göra de ändringar som krävs. De har även ett samarbete med ett företag där man mot en RUT-berättigad avgift kan få hem en person som hjälper en. Vidare har de skickat ut informationsmaterial om hur man gör arbetet själv. De anser att detta är tillräckligt för att kunna fortsätta nedsläckningen enligt plan trots Corona.

Nedsläckningen sker om en månad och berör en halv miljon människor.