Listjiggen, Firemill och böcker för husägaren i Byggahus.se Shop

Listjiggen, Firemill och böcker för husägaren

Nu har vi nöjet att presentera flera nya produkter i Byggahus.se Shop, bland annat en smart brandsläckare, några av våra favoritböcker och en uppfinning från en av våra forummedlemmar.

För några veckor sedan startade vi Byggahus.se Shop där du hittar arbetskläder med verktyg, smarta prylar för husägaren och våra favoritböcker om hus.

Vårt mål med shoppen är att ta in produkter som vi själva tycker om och använder, och som vi tror att andra husägare kan ha nytta av. Nu har vi fått in flera roliga och användbara prylar samt ytterligare fler av våra favoritböcker om hus.

Listjiggen

Listjiggen när den används
Gera taklister enkelt med Listjiggen.

Vi inleder med att presentera Listjiggen. Med Listjiggen gerar/sågar du taklister rättvända, på samma håll som de sitter i taket. Den ger ökad stabilitet vid sågning, gör att du enkelt gerar en taklist i 45 grader och hjälper dig med logiken.

Uppfinnaren bakom Listjiggen är Tage Norén från Nordmaling som också är en av medlemmarna här på Byggahus.se. Tage har bland annat jobbat som provtekniker, verktygsmakare och med prototypframtagning fram tills han gick i pension 2018. I videon nedan visar Tage hur Listjiggen fungerar.

Idén till Listjiggen fick Tage när han själv satte upp taklister och tyckte att det var onödigt krångligt. I och med att Tage jobbat med prototypframtagning var det inga svårigheter för honom att få fram en fungerade prototyp med 3D-printer. Därefter skapade han en form och göt sin första uppsättning Listjiggar.

Nu finns Listjiggen att köpa här i Byggahus.se Shop. Om ni andra läsare har en produkt eller prototyp ni vill sälja i Byggahus.se Shop, får ni gärna kontakta oss här.

Firemill kolsyresläckare

Firemill kolsyresläckare
Med Firemill kan du släcka mindre bränder utan att skada elektronik, mat eller inredning.

Vi har även fått in den nya och uppgraderade versionen av Firemill i aluminium, som är snäppet lyxigare i känslan än den gamla i plast. Firemill är en liten brandsläckare som drivs av en kolsyrepatron och därmed inte skadar inredning eller elektronik vid användning. Tanken med Firemill är att den ska vara en liten, smidig brandsläckare som man har nära till hands, till exempel på köksbänken. Nedan listar vi några för- och nackdelar med Firemill jämfört med en traditionell pulver- eller skumsläckare:

Fördelar:

+ Återanvändningsbar, går att öva med och visa barnen hur man släcker mindre bränder

+ Sänker tröskeln för när man är redo att använda brandsläckare eftersom den inte skadar elektronik eller inredning

+ Liten och får plats på köksbänken

Nackdelar:

- Ersätter inte en vanlig brandsläckare eftersom den inte har kapacitet att släcka större bränder

Firemill är ännu en svensk uppfinning framtagen av bröderna Andreas och Martin Westberg. Andreas är en tidigare flygplatsbrandman som fick idén till Firemill när han stod i köket och kolsyrade vatten. I videon nedan visar Andreas och Martin hur det kan se ut när man släcker en köksbrand med Firemill.

Firemill finns nu att köpa i Byggahus.se Shop.

Böcker om hus

Böcker om hus
Våra favoritböcker om hus och husägande finns i Byggahus.se Shop.

Vi har dessutom fått in ytterligare fler av våra favoritböcker om hus, renovering, arkitektur, byggnadsvård och hur man bygger själv. Se alla böcker för husägare här.

Om du har fler tips på vad vi ska ta in i Byggahus.se Shop härnäst får du gärna skriva det i kommentarsfältet.