BitMag, Fogformaren och Viking Arm i Byggahus.se Shop

BitMag, Fogformaren och Viking Arm i Byggahus.se Shop

Sedan vår förra uppdatering i slutet av 2020 har vi fått in flera nya produkter i Byggahus.se Shop.

Nu har vi nöjet att presentera Fogformaren, Viking Arm, Cat DoorBell och en uppfinning från en av medlemmarna i forumet. 

BitMag smart bitshållare

BitMag på en Festool
Fäst BitMag på skruvdragaren och förvara dina favoritbits.

Först ut är den smarta bitshållaren BitMag. Med BitMag kan du förvara dina favoritbits på skruvdragaren istället för att ha dem i fickan eller i verktygslådan.

Du fäster BitMag på skruvdragaren, antingen i skruvhålet för bälteskrok, eller med dubbelhäftande tejp. Det finns sedan små men starka magneter i varje hål som håller bits och borr på plats. I videon nedan visar uppfinnaren Ulf hur BitMag fungerar:

Uppfinnaren bakom BitMag är Ulf Nilsson från Jämtland som också råkar vara en av forummedlammarna här på Byggahus.se. Ulf fick idén till BitMag när han renoverade en lägenhet och skulle skruva ner all fast monterad inredning.

Uppfinnaren Ulf Nilsson
Innovatören och forummedlemmen Ulf Nilsson.

Under skruvandet märkte han att nästan all inredning var uppskruvad med olika sorters skruv och att han var tvungen att tömma sina fickor för att hitta rätt bits vid varje ny skruvtyp.

Samma dag kom han hem och tillverkade den första prototypen av BitMag i enträ. På bilden nedan ser ni Ulfs prototyper och den färdiga produkten.

Prototyperna till BitMag
Den första prototypen hade plats för åtta bits och fästes i tröjan.

I Byggahus Shop hittar du BitMag premium i metall och BitMag komposit i fem stilrena färger för att matcha din skruvdragare.

Fogformaren

Placerar Fogformaren på fogtuben
Ett munstycke som jämnar ut fogen medan du arbetar.

Ännu en svensk uppfinning är Fogformaren som nu också går att hitta i shoppen. En vanlig metod för att jämna ut fog är att doppa fingret i diskmedel och sedan jämna ut den för hand. Detta är dock inte längre nödvändigt när du lärt dig foga med Fogformaren.

Fogformaren är ett smart litet hjälpmedel som du sätter längst ut på fogtubens munstycke. Vingarna på formaren gör sedan att du får en jämn och fin fog som inte behöver efterarbetas med ett finger.

Fogar med fogformaren
Fogformaren används för att foga mellan en golvsockel och vägg.

Så här kan du göra för att få en fin fog:

1. Sätt maskeringstejp på varje sida av ytan du vill foga

2. Placera Fogformaren längst ut på fogtubens munstycke

3. Vinkla fogpistolen så att Fogformarens vingar och spets slätar ut fogen under tiden du arbetar

Nu har du en fin fog som inte behöver slätas ut med fingret!

Du hittar Fogformaren i Byggahus Shop för endast 25 kr för ett 2-pack eller 79 kr för ett 12-pack.

Viking Arm

Viking Arm lyfter en regel
Med Viking Arm kan du göra tunga lyft med en hand.

Vi har även nöjet att presentera ett riktigt kvalitetsverktyg från våra grannar i Norge. Viking Arm är en liten men kraftfull lyfttving som kan lyfta 150 kg upp till 21,5 cm. Du kan till exempel använda den för att lyfta en altan som satt sig eller som en hjälpande hand när du monterar ett väggskåp.

För att använda Viking Arm sticker du in den under dörren, tvättmaskinen eller skåpet och pumpar handtaget. Det finns sedan två knappar på baksidan som du använder för att justera höjden. Den högra gör att föremålet sänks snabbt, medan den vänstra låter dig sänka objekt med millimeterprecision.

Viking Arm lyfter ett kökssåp
Du kan använda Viking Arm som hjälpande hand när du ska montera ett väggskåp.

Förutom att lyfta kan du även använda Viking Arm som en spänntving. För att spänna istället för att lyfta skruvar du av skruvarna under bottenplattan och vänder på metallarmen så att bottenplattan är riktad uppåt. Sedan kan du spänna och tvinga med lika mycket kraft som du kan lyfta.

Du hittar Viking Arm i Byggahus Shop för 1795 kr med fri frakt!

Cat DoorBell

Cat DoorBell dörrklocka för katten
Cat DoorBell är en dörrklocka för katten.

Sist men inte minst har vi en smart uppfinning för alla kattägare här på Byggahus. Cat DoorBell är ett bra alternativ för den som inte är sugen på att installera en kattlucka, men fortfarande vill höra klart och tydligt när katten vill bli insläppt.

Cat DoorBell består av en vädertålig sensor som du placerar utanför dörren eller fönstret och en dörrklocka som både ringer och blinkar när katten står utanför.

Cat DoorBell dörrklocka för katten
Sensorn skickar en signal till ringklockan när den känner av rörelse utanför dörren.

Du kan välja bland 10 olika ringsignaler och ställa in dörrklockan i tre olika lägen, ringläge, blinkläge eller båda samtidigt.

Om du vill höra när katten står utanför dörren hittar du Cat DoorBell i Byggahus Shop för 249 kr.

Om du äger någon av produkterna sedan tidigare får gärna du säga vad du tycker om dem i kommentarerna. Vi tar tacksamt emot tips på vad ni vill se för böcker och produkter i shoppen framöver!