Kök

Vann kök men förlorade det igen

Ett kök.

Ett kök. Foto: Härjedalskök.

En familj i Norrtälje köpte ett kök för 41 000 kronor och vann sedan värdet i en tävling, men kort därefter diskades deras bidrag.

En familj som vann ett kök i en tävling har gått till Allmänna Reklamationsnämnden eftersom köksföretaget i efterhand nekat dem vinsten. Men Allmänna Reklamationsnämnden går på företagets linje, familjen uppfyller inte tävlingskraven.

Tvisten mellan familjen och Härjedalskök uppstod efter det att familjens slogan tagit hem tävlingen. Priset var att de vann det kök de beställt. Köket, som har ett värde på 41 000 kronor, visade sig dock vara beställt i januari och tävlingen gällde februari.

När detta kom fram nekade kökstillverkaren dem priset. Familjen menade dock på att de inte skrivit på kontraktet för köket förrän i februari och därför borde de ändå ha rätt till vinsten. Kökstillverkaren hävdar å andra sidan att kontraktskrivningen i februari endast gällde en justering kring hur de skulle betala.

Som en medling valde kökstillverkaren att kompensera dem med 5 000 kronor, men familjen tyckte att Allmänna Reklamationsnämnden skulle få avgöra vem som hade rätt.

Nu har Allmänna Reklamationsnämnden lämnat beslut i frågan. De anser att kökstillverkaren har rätt. Köket beställdes i januari och är därmed inte kvalificerat att vara med i tävlingen. Kompensationen på 5 000 kronor bör därför ses som tillräckliga plåster på såren.

Källa: Norrtelje Tidning