Kök

HTH återkallar beslag till köksskåp - risk för ras

En grå eller vit kappa indikerar att du har K21-systemet, men för att vara säker bör du undersöka beslaget bakom och se om det stämmer överens med det på bilden.

En grå eller vit kappa indikerar att du har K21-systemet, men för att vara säker bör du undersöka beslaget bakom och se om det stämmer överens med det på bilden. Foto: HTH.

Köksskåpet kan lossna från väggen, 13 500 kunder berörs.

Kökstillverkaren HTH rapporterar att de haft nio incidenter där deras överskåp trillat ner, och väljer därför att återkalla beslag som är sålda tillsammans med upphängningssystemet K21. Det gäller dock inte alla skåp med upphängningssystemet K21, utan bara en viss konstruktion av det. Uno form ska exempelvis inte utgöra någon ökad risk för att överskåpen lossnar.

De som riskerar vara drabbade är personer som köpt HTH-överskåp mellan 2002-2016. 

- Finns det invändiga täckkappor i antingen vitt eller grått som är placerade 7 cm ner i skåpet är det sannolikt upphängssystemet K21. Ta bort täckkappan för att vara 100 procent säker på att det är en K21-konstruktion. Det görs enklast med en liten skruvmejsel. Bakom täckkappan ska du kunna se ett beslag, skriver HTH och hänvisar till bilden ovan för mer vägledning.

Totalt uppges 13 500 kunder beröras av felet.

Om du är en av dessa innebär det att du genast ska kontakta HTH. De kommer att skicka ut en servicetekniker som monterar säkerhetsbeslag. Tills det är gjort bör du inte belasta skåpet med mer än 30 kilo.