Byggahus.se

Vinterisolera uterum golvisolering. Enklast och billigast.

 1. L
  Medlem · Skåne · 34 inlägg

  liqwid78

  Medlem
  Hejsan,

  Idag har vi en inglasad uterum som inte är isolerad. Vi vill använda till åretrunt rum ca 14kvm.

  Det ligger trätrall ovanpå stenplattor. Stenplattorna är ca 7cm tjocka, trätrallen 5 cm och sen finns ca 12cm tillgodo till dörrtröskel.
  Vi tänkte anlita någon som byter ut glasspartiet till 2-glas. Vi har kollat med ett företag som föreslog att ta bort trätrallen, lägga ca 10cm frigolit, tillbaka med trätrallen, el-golvvärme samt pergo vinyl-klickgolv.

  Vad tror ni? Kommer det att funka?

  Bör vi isolera väggarna? Dessa är putsad betongplattor nu.
  Jag har bifogat några bilder. Hoppas dessa hjälper :) Tack för att era råd!

  Mvh,
  Patrik
   
 2. L
  Bannad · 6 737 inlägg
  Det att ta bort trallen gör att det finns mer plats för isolering , hur stor är platsen , tänker på värmen , el-vermkabel är inte gratis att driva , installation ca 100 W m2 i ett uterum
   
 3. L
  Medlem · Skåne · 34 inlägg

  liqwid78

  Medlem
  Tack för ditt svar. Ca 14kvm.

  Glömde att skriva att taket är grannes betongplatta för deras balkong. Min lägenhet är på markplan. De har även inglasat, inte vinterisolerad.
   
 4. L
  Bannad · 6 737 inlägg
  Det går åt 10 meter per m2 värmekabel = ca 1400W/tim eftersom det är halvägs ute , något mindre efter ett tag , glöm inte en terostatgivare i golvet , annars blir det svårt med att reglera värmen , så att ha värmen på hela vintern kan kosta en del , annars en infra som sätts på när ni vill vara där mycket billigare i drift , klart om frugan vill ha vinterträdgård så .
   
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.