Byggahus.se

Villa Kristina av Gert och Karin Wingårdh

 1. M
  Anonym

  Maya från bp

  Anonym
  Jag hade mer än gärna tillbringat flera semestrar i solen (läs Spanien eller liknande) i detta hus. Men är osäker hur användarvänligt det är i minus 20 grader i Sverige. Hur bra isoleringsförmåga glaset än har, så sitter man inne och tittar ut på snö, kalla vindar och is, det räcker för att frysa. Trädäck, trappor blir hala. Annars är fint planerat, dock på utsidan känns "tornen" stympade, högt i tak och värmen stannar inte nere när man också behöver det på vintern. Det räcker bra för en liten familj. Det finns trappor som man kan vika ihop mot väggen i stället för stegen och byta ut nätet mot glasräcke. Dock man får jobba med att skura det platta taket rent av nerfallna löv, fågelbajs med mera regelbundet för att njuta av utsikten fullt ut. Att tvätta alla fönster blir inte heller helt enkelt, men det går ju anlita yrkesfolk. Det var några av mina små betraktelser. Ha det gott.
   
 2. L
  Med lem · Dalarna · 252 inlägg

  Lövborgen

  Med lem
  Mycket klokt skrivet, håller med dig till fullo
   
 3. banjoragge
  Lösvirkesbyggare · HELSINGBORG · 476 inlägg

  banjoragge

  Lösvirkesbyggare
  Blev också lite förvånad. De är ju superproffs, så det borde inte diffa mer än på 10%. Vi småpulare kan ju får ihop riktigt snygga kåkar (traditionell stil) från 12 000 - 20 000 kr/m² beroende på egna insatsen. Mina har hamnat på ca 17-18 000 kr/m² de senaste åren och flera medlemmar här ligger under det. Frågan är om de planerat mycket, eller löst detaljer efter hand.
   
 4. B
  Medlem · Stockholms län · 22 013 inlägg

  BirgitS

  Medlem
  Läs inlägg 15 innan du drar förhastade slutsatser.
   
  • Laddar…
 5. banjoragge
  Lösvirkesbyggare · HELSINGBORG · 476 inlägg

  banjoragge

  Lösvirkesbyggare
  ”– Det blev lite dyrare än vad de hade hoppats, förklarar Karin Wingårdh. Vi brukar säga att en ny villa kostar runt 40 000 kronor kvadratmetern. Man får nästan alltid räkna med att det blir dyrare än förväntat och tar längre tid vad man tänkt, men det är det värt”. Vad har jag missat?
   
 6. useless
  Lök. · Gävleborg · 21 367 inlägg

  useless

  Lök.
  Jag gissar på ca 6,5 miljoner...
   
 7. L
  Med lem · Dalarna · 252 inlägg

  Lövborgen

  Med lem
  Du har missat att det inte blev att kosta 10 miljoner, vilket står såväl i artikeln som i inlägg 15. Vi vet alltså inte vad huset till slut kostade bara att det blev dyrare än dom 4 miljoner dom hade hoppats på.
   
  • Laddar…
 8. Sommartorparn
  Byggnadsvårdare · 2 998 inlägg

  Sommartorparn

  Byggnadsvårdare
  Tycker mycket om att husets exteriör harmoniserar med klipporna, både i färg och form. Väldigt bra tänkt att dom stora glasrutorna vetter mot en innergård. Jag skulle gärna vara granne med detta hus eftersom det smälter in så väl i naturen!
  (väldigt ofta bygger ju folk med stora fönster utåt, vilket blir en pest för omgivningen)
   
 9. banjoragge
  Lösvirkesbyggare · HELSINGBORG · 476 inlägg

  banjoragge

  Lösvirkesbyggare
  Jag kommenterade kostnad/ kvm.
   
 10. S
  Medlem · Stockholm · 662 inlägg

  surfarn

  Medlem
  Kusligt lik SandellSandbergs fina fritidshus på Ygne, Gotland. Dock inte lika fint i detaljerna och med mindre finess än orginalet. Jag undrar hur det kunde bli så likt, vem har kopierat vem?
  upload_2018-9-2_7-17-53.jpeg
  upload_2018-9-2_7-20-34.jpeg
  [​IMG]
   
 11. R
  Medlem · Stockholms · 183 inlägg

  Riemann

  Medlem
  För er som undrar vad det kostat så kan jag svara att det är 6 miljoner. Nej, jag känner varken Gert eller ägarna, men ett snarlikt reportage om huset finns i dagens industri och där står det att det landade på ovannämnda belopp.

  Både plintgrund och platta tak är ju riskkonstruktioner, men det kanske inte gäller om arkitekteten är modernismens fanbärare? Eller är vi säkra på att dagens variant av ovannämnda riskkonstruktioner är säkra? Upplys mig!
   
  • Laddar…
 12. S
  Medlem · Dalarna · 3 068 inlägg

  SueCia

  Medlem
  Platt tak kan väl aldrig sluta vara en riskkonstruktion?
   
 13. Anna_H
  Husägare · Värmland · 10 995 inlägg

  Anna_H

  Husägare
  Många bra synpunkter, själv tycker jag huset ser trevligt ut, men verkligen trist att taket utnyttjas så dåligt, när det ändå är platt.

  Och så blir man ju nyfiken på den ofullbordade stycket om att huset är förberett för utbyggnad? Åt vilket håll? Mot en av de tillslutna sidorna, eller övervåning?
   
 14. arneri68
  Medlem · stockholm · 1 267 inlägg

  arneri68

  Medlem
  På bild 3 syns en spikad i träpanel som går på sniskan. Är det en designgrej eller var snickaren lite trött?
   
 15. ZNK
  Medlem · Stockholms · 329 inlägg

  ZNK

  Medlem
  Bild 3 - plankan på sniskan är ok, bara en skugga som ger effekten.

  Annars riktigt coolt förrutom att det är lite för smalt i mitt tycke runt kök och matbord. Stora fester är väl tänkt med det långa bordet men kommer att bli stora högar med disk precis bredvid bordet om de inte har två diskmaskiner....
   
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.