Byggahus.se
Har en ringklocka och högtalaren till den sitter i en musikstudio. Vill byta ljudet mot en ljussignal i stället.
Eftersom det kommer en svag signal till högtalaren så borde man ju kunna koppla den spänningen så att den istället styr ett relä för en lampa.
Någon som vet mer om detta, hur man gör, vad jag behöver för prylar osv?
 
Givetvis går det, men förmodligen behövs en förstärkare innan reläet eftersom signalen till högtalaren är så svag. Det är enklare att ta signalen innan själva signalgeneratorn som driver högtalaren för att driva en liten lampa eller ett relä för en större lampa.
 
Fram med multimetern bara och mät spänningen på de kretsar som går till högtalare/förstärkare och hitta kopplingar som får spänning när knappen trycks in.
Du kan sen väldigt enkelt löda på ett par trådar till ett motstånd och till en diod. Borra ett hål i locket och limma fast dioden.
Motståndet måste beräknas så spänningsfallet över lysdioden blir rätt (normalt 1,5V) men andra varianter finns. T.ex. denna blinkande sak på 4,5V:
http://www.kjell.com/sortiment/el/elektronik/optokomponenter/led-rgb/blinkande-5-mm-rgb-led-p90500
 
Ta en titt på nexas trådlösa dörrklockor. Då kan du koppla in lite vad du vill, t.ex. en lampa i musikstudion och ljudsignal på andra ställen. Kanske går det till och med att stänga av strömmen till förstärkaren med den :).
 
Redigerat:
...för all hjälpfulla tips:)
 
Produkter som diskuteras i tråden
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.