Byggahus.se

Vill byta ljudsignal mot ljussignal

 1. M
  Medlem Nivå 1
  Har en ringklocka och högtalaren till den sitter i en musikstudio. Vill byta ljudet mot en ljussignal i stället.
  Eftersom det kommer en svag signal till högtalaren så borde man ju kunna koppla den spänningen så att den istället styr ett relä för en lampa.
  Någon som vet mer om detta, hur man gör, vad jag behöver för prylar osv?
   
 2. M
  Medlem Nivå 8
  Givetvis går det, men förmodligen behövs en förstärkare innan reläet eftersom signalen till högtalaren är så svag. Det är enklare att ta signalen innan själva signalgeneratorn som driver högtalaren för att driva en liten lampa eller ett relä för en större lampa.
   
 3. anders07
  Medlem · Nivå 16
  Fram med multimetern bara och mät spänningen på de kretsar som går till högtalare/förstärkare och hitta kopplingar som får spänning när knappen trycks in.
  Du kan sen väldigt enkelt löda på ett par trådar till ett motstånd och till en diod. Borra ett hål i locket och limma fast dioden.
  Motståndet måste beräknas så spänningsfallet över lysdioden blir rätt (normalt 1,5V) men andra varianter finns. T.ex. denna blinkande sak på 4,5V:
  http://www.kjell.com/sortiment/el/elektronik/optokomponenter/led-rgb/blinkande-5-mm-rgb-led-p90500
   
 4. pelpet
  Medlem · Nivå 21
  Ta en titt på nexas trådlösa dörrklockor. Då kan du koppla in lite vad du vill, t.ex. en lampa i musikstudion och ljudsignal på andra ställen. Kanske går det till och med att stänga av strömmen till förstärkaren med den :).
   
 5. M
  Medlem · Nivå 8
  Redigerat 12 feb 2013 10:53
 6. M
  Medlem Nivå 1

  Tack...

  ...för all hjälpfulla tips:)