Byggahus.se

Vilket murbruk till gammal trapp och grund?

 1. C
  Medlem · 19 inlägg

  CissiSimon

  Medlem
  Hej! Jag har varit på Byggmax och XLBygg och pratat med 7 olika personer och fått ungefär lika många olika svar. Man blir ju helt trött:D. Så jag tänkte om det finns någon murare eller liknande här som kan hjälpa oss. Huset är från 1939.

  Entrètrappan: Verkar bestå av något slags kalkbruk längst in och sen är det ytterligare två skikt utanpå. Vi funderade på Finjas Hydrauliska Kalkbruk. Samma som vi använde till vår gamla murstock. I så fall funkar det som underlag att gå på? Sen har Finja även KC Bruk-B och KC Bruk-C i sortimentet som jag antar har kalk och cement i sig? Annars finns det ju det vanliga A,B och C också:thinking:. Göra en helt ny trappa är nog inget alternativ då en balkong står uppe på den via två eternitpelare:rofl:.

  Grunden till det gamla uterummet: Grunden har satt sig och knäckts på mitten då det inte fanns någon dränering eller vattenavledning. Det fanns även en gjuten rabattkant som lätt in vatten under grunden. Funderar på om man kan gjuta igen dem stora sprickorna med Finbetong och sen putsa det ytliga med ett putsbruk? Alternativt gjuta på ett helt nytt lager över hela grunden så den blir rak.

  Trappa till groventrè: Verkar också bestå något kalkbruk/Sten längst in och något slätt hårdare bruk utanpå. Hörnen gick sönder på grund av ett upprostat järnräcke. Vi vill laga och gjuta fast 4st nya stolpskor.

  Tacksam för all hjälp vi kan få. Mvh
   
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.