Byggahus.se

Var finna eller laga gasreglage till Klippo

 1. M
  Medlem Nivå 6
  Är det någon som har ett bra tips på var man får tag på ett gasreglage likt det på bilden till en Klippo från slutet av 80-talet? Motorn är en B&S Max Quattro och borde väl funnits på andra maskiner, men jag hittar inte delen trots många timmars googlande.

  Alternativt - har någon tips på firma eller person i Lomma eller dess närhet som kan svetsa alt tillverka en ny? Är ju inte mycket mer än en bockad plåtbit.
  Inloggade ser högupplösta bilder Logga in
  20150423_184152.jpg
   
 2. A
  Medlem · Nivå 14
  Det där borde man kunna svetsa ihop.
   
 3. I
  Anonym
  Finns hur många verkstäder som helst i den regionen som svetsar ihop den där för kaffebröd. Men du får söka själv, jag vill inte favorisera någon.;)
   
 4. N
  Medlem Nivå 6
  Min gick sönder på samma sätt för ett tag sedan. Köpte delen hos lokala gräsklippsrfirman. Kodtade inte många kronor.
   
 5. N
  Medlem Nivå 8
  Kostar runt 150 spänn original. Finns nog i lager hos de flesta som säljer Husqvarna. 5033367-01 är artikelnumret i alla fall.
   
 6. A
  Medlem · Nivå 14
 7. M
  Medlem Nivå 6
  Fantastisk forumservice som vanligt! TACK! - nu blir det shopping!
   
 8. Alfredo
  Besserwisser · Nivå 19
  Inget svar på frågan men använder du någonsin något "gasläge" annat än fullgas respektive avstängt? Om inte kanske du kan "reglera" gasen med en stump pianotråd eller liknande direkt på förgasaren.

  OT men min nyaste klippare med den "stora" hondamotorn har inte ens ett gasreglage. Här gäller alltid fullgas/normalgas och den stoppas med hjälp av dödmansgreppet. Efter det att den första irrationella förvåningen lagt sig har jag aldrig saknat ett gasreglage. :)