Byggahus.se

Vad har ni gjort med era hus idag?

2194k läst  20,7k svar

 1. tommib
  Självbyggare · Nivå 21
  Idag har jag upptäckt att kanalen i skorstenen som jag hade tänkt att använda är igensatt ca 1,5 m upp (eller 1 m ner, beroende på hur man ser det). Vad roligt... Oklart om det har varit så sedan huset byggdes eller om det har blivit så senare men det sitter en plug av bruk där.

  Idéer mottages tacksamt. Nuvarande plan är att fixa någon form av rör och knacka nerifrån (mer plats att jobba). Kanske bygga något som går att montera på borrhammaren?
   
 2. D09
  Medlem · Nivå 25
  Nu brukar jag mest ha sönder saker men en vikt typ 3-4kg hantel som du fäster en lina på och släpper ner ovanifrån.. drar upp och släpper igen osv
   
 3. TeroM
  Renoverare · Nivå 20
  Mera tak idag.

  Framsidan lagd

  Inloggade ser högupplösta bilder Logga in
  4131C362-23BD-4345-B270-512C0FF05C81.jpeg


  Och bildbevis på baksidan

  Inloggade ser högupplösta bilder Logga in
  BB9F018D-CCAF-49F1-8101-0532241A1856.jpeg


  Idag fick mina takläggare åka hem så helgen blir röjning på tomten och börja fixa det som inte hanns med under veckan; vindskivor, falsa in vindskiveplåtar, resterande snörasskydd, stuprör och börja fundera på bytet av den röda panelen så anslutningen till nya taken kan göras klart.

  Sommaren är räddad ...

  Blir det sommar över har jag falsade plåtar till friggan med.
   
  • Laddar…
 4. fremax
  Husägare · Nivå 14
 5. E
  Verktygstokig · Nivå 9
  Kan det inte bara ett gammalt spjäll som sitter igen? Det hade vi när vi tog upp vår kanal. Fick bila ut det och mura igen på nytt så gick det bra.
   
 6. tommib
  Självbyggare · Nivå 21
  Nope, inget spjäll. Kanalen är till för ett torkskåp och stoppet är i höjd med duschen på ovanvåningens badrum så där tror jag inte att det suttit något. Jag funderar på om hantverkarna hade hål där av misstag och fyllde igen när de bytte avluftningen men jag kan inte minnas något hål när jag tittade. Troligen har det varit så från början.
   
 7. Fulkemisten
  Husägare · Nivå 10
  Idogt pickande med ett spett? Borde gå uppifrån? Sedan suga upp smulorna med grovdammsugaren allt eftersom?
   
 8. D09
  Medlem · Nivå 25
  Bytt elavtal där jag ville ha vattenfalls erbjudande för nya kunder men de ville inte ge det till mig så jag fick välja ett annat bolag som också hade erbjudande för nya kunder ( typ samma pris ) för att kanske kunna välja vattenfall nästa gång som ny kund :/
   
  • Laddar…
 9. tommib
  Självbyggare · Nivå 21
  Kanalen är i mitten av skorstenen så det går inte att komma ner med större/längre grejer uppifrån (från vinden alltså, där det finns ett sidohål in i kanalen som jag tagit upp). Från taket når jag inte stoppet tror jag och jag har ingen lust att lyfta av hela plåtbeklädnaden.

  Planen är nu tre stycken 1 m gängstänger, några små vinkeljärn, några kopplingsstycken och en borr. Det borde gå att rensa med nerifrån.

  Kanske ska göra en liten projekttråd om det hela.
   
 10. M
  Medlem Nivå 12
  • Laddar…
 11. S
  Medlem Nivå 8
  • Laddar…
 12. P
  Medlem · Nivå 11
  Redigerat 8 jun 11:23
 13. S
  Medlem Nivå 8
  Haha mitt morgonhumör visade sig på sin bästa sida imorse:crysmile:
   
  • Laddar…
 14. O
  Medlem Nivå 6
  Vägg och tak från Biltema. Ca 2000 kr klappat o klart.
  Var ju inte alls svårt att renovera :)
   
 15. fremax
  Husägare · Nivå 14