Blodsoppen
Noramasen Noramasen skrev:
En variant av kolbulla på gång. Hade lite rökt skivad bog i frysen och blandade ner den i potatisbullasmet med lite finhackad lättstekt lök. Sedan ett försök att få lite skogskänsla så blandades det ner lite trattisar, rödgul trumpetsvamp och den bästa av de alla i Svampvägen hittills. Blek taggsvamp. Och allt naturligtvis stekt på vedspis eldad med björkved. Fattas bara lite lingon att strö över. Men det får duga med himmagjord lingonsylt, bara allt blir färdigt någon gång:p

[bild]
Håller med dig. Blek taggsvamp är underskattat.
 
Blodsoppen Blodsoppen skrev:
Håller med dig. Blek taggsvamp är underskattat.
Underbar och oftast i bra skick utan mask och annat ocknutt. Väntar bara på att hitta lite svart trumpetsvamp som jag hittills aldrig fått tillfälle att smaka.
 
  • Gilla
kashieda
  • Laddar…
Idag blev det pizza, provade bakerys färdiga deg. Helt ok men bättre med egen deg

Ogräddad pizza med tomatsås, ost och skinka på bakplåtspapper.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
En bakad pizza med skinka och ost på ett brunt underlag.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
 
  • Gilla
Appendix och 6 till
  • Laddar…
Blodsoppen
Noramasen Noramasen skrev:
Underbar och oftast i bra skick utan mask och annat ocknutt. Väntar bara på att hitta lite svart trumpetsvamp som jag hittills aldrig fått tillfälle att smaka.
Svart trumpetsvamp är toppklass. Tror inte du hittar i år lite sent tror jag. Men en soppa på dylika är fantastisk. Jag har en burk torkade, blandat med Karl Johan Ett glasburk med stängningsmekanism fyllt med torkade svampar hålls av en hand.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
som jag tar lite av ibland och smular ner i sås.
 
  • Gilla
  • Älska
kashieda och 4 till
  • Laddar…
Tryffelveckor på Mancini det får man inte missa

En tallrik med rester av risrätt och sås, en gaffel, i bakgrunden glas och vinglas.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder


En portion risotto på en vit tallrik med gaffel, omgiven av vin och vattenglas.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder


En portion pasta med sås på en vit tallrik, en vin- eller vattenglas synlig i bakgrunden.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
 
  • Gilla
FredrikR
  • Laddar…
Den översta såg mer ut som en uppkastning men blev bättre för varje bild.
 
  • Gilla
  • Haha
  • Älska
sinuslinus och 7 till
  • Laddar…
GoC GoC skrev:
Den översta såg mer ut som en uppkastning men blev bättre för varje bild.
Den första var bäst faktist.

Text på en meny som beskriver "Uovo", en förrätt med stekt ägg och färsk vit tryffel.
 
Redigerat:
  • Wow
Noramasen
  • Laddar…
Storsockret
Blev inspirerad av internet igen och gjorde mitt livs första pocherade ägg, aldrig gjort och aldrig ätit. Nu vet jag att det smakar ägg. Vi hade nåt grönt i en kruka i fönstret också så jag slängde på det, fint ska det va tänkte jag. Är ju trots allt fredag.

Pocherat ägg på vit tallrik, toppat med svartpeppar och gröna kryddor.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
 
  • Gilla
  • Älska
Maria T och 11 till
  • Laddar…
Hade hellre betalt 400 för det än för uppkastningen ovan.
 
  • Gilla
Pappa1986
  • Laddar…
Bönder jag säger då det
 
  • Haha
Alfredo
  • Laddar…
AndersMalmgren AndersMalmgren skrev:
Bönder jag säger då det
Ja det är dom som ger dig mat på tallriken så konsulten kan äta sig mätt.
Men om du inte visste det kommer ägg i från hönor, inte från bönderna
 
  • Gilla
HM2020 och 4 till
  • Laddar…
AndersMalmgren AndersMalmgren skrev:
Den första var bäst faktist.

[bild]
Så varje sån liten förrätt på dina bilder kostar kring 400?
 
B b8q skrev:
Så varje sån liten förrätt på dina bilder kostar kring 400?
Jag gissar på att det är Businesslunchen för den nätta summan av 850sekiner för alla tre anrättningarna.
 
  • Gilla
AndersMalmgren
  • Laddar…
GoC GoC skrev:
Jag gissar på att det är Businesslunchen för den nätta summan av 850sekiner för alla tre anrättningarna.
Själv slog jag också till med lunch ute på stan idag (nåt jag unnar mig kanske en gång i kvartalet, annars är det matlåda).
En dubbel Türinger med surkål hos Günter’s korvkiosk på Karlbergsgatan, för 95 kr. Blev inget foto dock.
 
  • Gilla
Maria T och 4 till
  • Laddar…
B b8q skrev:
Själv slog jag också till med lunch ute på stan idag (nåt jag unnar mig kanske en gång i kvartalet, annars är det matlåda).
En dubbel Türinger med surkål hos Günter’s korvkiosk på Karlbergsgatan, för 95 kr. Blev inget foto dock.
Günters har jag kvar på min bucketlist. :love:
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.