Ingen mat, men ett tips om en jäkligt god och stark chilipasta. Rejält drag i den burken så den måste användas med eftertanke om man är känslig för stark mat. Gjorde missen första gången att häva i en rejäl tesked när det skulle lagas ”heta räkor”. Hela huset blev fyllt av capsaicin så blev hostande och behov för att vädra rejält
Men i morgon vankas Slottstek med gräddsås och svartvinbärsgelé.
En öppnad burk med stark chilipasta, med text på thailändska, står på en köksbänk.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
 
  • Gilla
  • Älska
dilemma och 4 till
  • Laddar…
Storsockret Storsockret skrev:
Hack i skivan, borgir

[bild]
Vilket stilleben!
 
  • Gilla
Storsockret
  • Laddar…
Maria T
FredrikR FredrikR skrev:
Ananas, salami, skinka, lök.
Jag hade kunnat tänka mig gröna oliver också. :love:
Vi brukar köra skinka, salami, lök, tonfisk från burk och hackade oliver, sen enbart kronärtskockshjärta (lyx!) och ananas för den där älskade individen som inte äter kött eller fisk. Gärna riven mozzarellaost på för att det smälter bättre. Pizza kan modifieras i det oändliga, och jag har ätit en glutenfri vegan-pizza med enbart tomatsås och fake-ost, Margherita alltså, som var otroligt god. Såååå, kärleken ligger både i handlaget, gräddandet och pålägget. Vår närliggande pizzarestaurang har ljuvligt goda pizzor - kanterna vill alla äta - så det lönar sig knappt "meket" att göra egenbakade.
 
  • Gilla
FredrikR
  • Laddar…
Maria T
GoC GoC skrev:
Ingen mat, men ett tips om en jäkligt god och stark chilipasta. Rejält drag i den burken så den måste användas med eftertanke om man är känslig för stark mat. Gjorde missen första gången att häva i en rejäl tesked när det skulle lagas ”heta räkor”. Hela huset blev fyllt av capsaicin så blev hostande och behov för att vädra rejält
Men i morgon vankas Slottstek med gräddsås och svartvinbärsgelé.
[bild]
Hade burken en varningstext på svenska eller engelska? Jag köper rätt ofta "saker" i mindre butiker som har ett roligt varierat utbud från andra länder. Det händer att det blir tokigt med doseringen, som i ditt fall, men oftast är det bara många plus vad gäller smak.
 
Storsockret
M MsTake skrev:
Vilket stilleben!
Den fick jag googla, så okultiverad är jag :crysmile:
 
  • Älska
MsTake och 1 till
  • Laddar…
Maria T Maria T skrev:
Hade burken en varningstext på svenska eller engelska? Jag köper rätt ofta "saker" i mindre butiker som har ett roligt varierat utbud från andra länder. Det händer att det blir tokigt med doseringen, som i ditt fall, men oftast är det bara många plus vad gäller smak.
Nej, men av bilden att döma borde jag förstått att den var jävligt stark.
Det är stekt chili, vitlök och rödlök i den.
Nu har jag snart tio års erfarenhet av styrkan i den, så allt från en knivsudd till en halv tesked är lagom mängd.
Till och med svärmor, som bara använt vitpeppar, tycker den är god.
Gör det mesta lite pikant och lyfter smaken på det mesta, gulasch blir jäkligt god. Som sagt är försiktighet viktig om man inte är van vid stark mat och då den är ”färdiglagad” så kan man spetsa lite extra om man för ovanlighetens skull råkat ha i lite för lite.
 
Igår kväll blev det Schnitzel
En tallrik med schnitzel, klyftpotatis, svampsås och bearnaisesås.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
 
  • Gilla
Anderscurl och 4 till
  • Laddar…
AnneFi
Tärnade äpplen som kokas i en kastrull för att bli mellanmål.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder


Mellis på kantstötta äpplen
 
  • Gilla
huvudtystnad och 5 till
  • Laddar…
Patrik440
S sinuslinus skrev:
Räckte det till dig också eller var det bara några fyrfotingar som blev mätta?

Det räckte allt till mig också.
 
Bucket of joy.

Inga fårtestiklar skadades denna middag
 
  • Hink med krispiga, friterade kycklingbitar på en köksbänk.
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
  • Gilla
  • Haha
Anonymiserad 220941 och 4 till
  • Laddar…
Sjömansbiff i slow cookern
7azxfgw.jpg
 
  • Gilla
  • Älska
Hus tomte och 8 till
  • Laddar…
Blodsoppen
Blev inspirerad av ett inlägg förra veckan.
Så det blev kycklinglevergryta med champinjon,purjolök, bacon och kapris. Kycklinglevergryta med champinjoner, purjolök, bacon och kapris serverad med ris och lingonsylt på en tallrik.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
 
  • Gilla
  • Älska
Anonymiserad 220941 och 5 till
  • Laddar…
Fiskgryta coming upp. Skrovet från fredagen piggvar vart fond igår och reduceras ner idag.

Torsk, marulk, lax och räkor kommer finnas i slutprodukten
 
  • Tillagning av fiskgryta med räkor i kastrull på spis, fond reduceras i bakre kastrull.
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
  • Gilla
  • Älska
sinuslinus och 6 till
  • Laddar…
Gårdagen , oxfilé, gratäng och en Skagen till förrätt.

Skagenröra på en rostad brödskiva med citronskiva och dill på mönstrad tallrik.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder

En middagstallrik med oxfilé, potatisgratäng och ångade gröna sparris samt morötter, serverad med sås.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder


Med vänlig hälsning, fremax
 
  • Gilla
Hus tomte och 4 till
  • Laddar…
GoC GoC skrev:
Ingen mat, men ett tips om en jäkligt god och stark chilipasta. Rejält drag i den burken så den måste användas med eftertanke om man är känslig för stark mat. Gjorde missen första gången att häva i en rejäl tesked när det skulle lagas ”heta räkor”. Hela huset blev fyllt av capsaicin så blev hostande och behov för att vädra rejält
Men i morgon vankas Slottstek med gräddsås och svartvinbärsgelé.
[bild]
Den är helt fantastisk! Nästan lite för stark men så grymt god smak. Var längesedan jag hade den hemma men får skaffa den igen asap.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.