Byggahus.se

Trivselhus

 1. E
  Medlem Nivå 1
  Hej!

  Finns det någon som har tips på entreprenörer som håller ungefär samma standard som Trivselhus?
   
 2. C
  Medlem Nivå 6
  Trivselhus har ingen egen entreprenadverksamhet och bygger inte på totalentreprenad.
  Jag har dock den uppfattningen att de entreprenörer som de samarbetar med och rekommenderar sina kunder mestadels är duktiga entreprenenörer och i snitt nog väl så bra som andra entreprenörer.
   
 3. T
  Medlem Nivå 1
  Vi har precis bestämt oss för trivselhus och de har visst totalentrepenad. Köper nyckelfärdigt från dem för 2.3 miljoner inkl bergvärme. Det enda som ej ingår i entrepenaden är markarbetet.
  De har hittills varit fantastiska i bemötandet och låtit sina arkitekter rita upp ett helt nytt hus utan extra kostnad. Detta trots att de inte ens har något som liknar detta i sitt sortiment.
   
 4. M
  Medlem Nivå 8
  Totalentreprenad innebär att man bara har ett kontrakt på allt inkl markarbetet, då räknas det som totalentreprenad. Ni måste ha minst 2 kontrakt alltså har ni inte Totalentreprenad Tobfag. Om markarbetet strular kan det ge konsekvenser för bygget. När vi byggde här i skåne så skrev ett kontrakt med totalentreprenad i oktober. Det var tänkt att huset skulle börja byggas så snart bygglovet var färdigt, och det blev färdigt i mitten av januari. Vanligtvis är det ingen tjäle här i skåne, men den våren låg snön från juldagen till i början av mars. Vårt bygge kunde helt enkelt inte börja byggas när det var beräknad( i januari) pga vädret. I och med att vi hade totalentreprenad så påverkade det inte oss, men hur klarar man en sådan sak om man har två kontrakt och man inte kommer igång med bygget, finns både markbyggarna och snickarna tillgängliga när vädret vill? I sådana fall är det säkrast att ha totalentreprenad, då får projektledaren klara av problemen inte jag.
   
 5. M
  Medlem Nivå 2
  Tobfag, hur stort är ert hus? Vi ritar också en egen variant hos Trivselhus och det kan vara intressant att jämföra.
   
 6. T
  Medlem Nivå 1
  enplans 159kvm

  Bygger ni också enplans?
   
 7. M
  Medlem Nivå 2
  Vi vill bygga ett 1,5-plans sluttningshus med halv källare. Första alternativet blev för dyrt för oss (3,9Mkr för 230 boyta och 90 biyta), så nu inväntar vi offert på en nedbantad variant (ca 200 + 80).
   
 8. T
  Medlem Nivå 1
  stor familj? :)
   
 9. E
  Medlem Nivå 2

  Eget hus

  Vi har också ritat eget Trivselhus. De har inte totalentrepenad i första hand utan mera projektledning. Dock hjälper de oss att skriva alla avtal och ser till att allt kommer i rätt tid.
  Vårt hus är sutterängvariant på 213kvm i två plan. Familjen är på 5 personer.
   
 10. M
  Medlem Nivå 2
  Vi är också 5 personer, och behöver 4 sovrum. Barnen får en egen del i huset med eget badrum och tv/lekrum, och föräldrarna får hela övervåningen med sovrum, badrum, klädkammare, arbetsrum med utgång till balkong, och "utsiktsrum" :) Vi bygger inget separat garage, utan källaren består av dubbelgarage, tvättstuga och förrådsutrymmen.
   
 11. T
  Medlem Nivå 1
  Låter riktigt fint. Vi bor i ett en och halvplans vill nu men vill absolut samal oss på ett plan och slippa trappor. Känns idag som övervåningen bara finns där. Men vi är ju bara 3 än så länge :)

  Vi får ett specialritat enplanshus på 159 kvm med 3 sovrum + ett gäst/datarum (alltså 4 sovrum) Barnen har sina två rum i en egen del av huset med eget TV rum. Vi får då också en egen del av huset med eget badrum och bastu.
   
 12. F
  Medlem Nivå 1
  Tobfag Det låter som en bra planlösning.. Har du möjligtvis planlösning så man skulle kunna få se den? Tyckte 2,3 miljoner lät som ett bra pris för att vara Trivselhus..
   
 13. E
  Medlem Nivå 2

  Dyrt?

  Vårt hus från Trivselhus går på 3,7 med förråd och carport. Nu vet jag att tomten inte är billig att göra iordning.
   
 14. zno
  Medlem Nivå 7
  Lite OT, men bara för att klargöra: Trivselhus har INTE totalentreprenad utan delad entreprenad. Däremot erbjuder de samordning mellan entreprenaderna vilket kanske kan misstolkas för totalentreprenad.

  - Tobfag, har TH själva uttryckligen sagt att de har totalentreprenad eller är det en egen tolkning?
   
 15. T
  Medlem Nivå 1
  ZNO: De använder ordet nyckelfärdigt i alla fall. Och visst själva markarbetet får man hitta någon som gör, men sedan tar de över helt med allt från platta till nyckel.

  /Tobfag