Byggahus.se

TRIVSELHUS

 1. G
  Medlem Nivå 1
  Hej!
  Är det någon som bygger ett Trivselhus med Södertäje kontoret.
  Är det något som man ska akta sig för eller tänka på när man skriver slutbeställningen av huset?

  Ps det blir nog hus 824


   
 2. S
  Medlem Nivå 5

  Re: TRIVSELHUS

  Vi var rätt så nära att bygga med dem. Bemötandet var det mest professionella av alla säljare vi träffat. Det föll dock på några detaljer som vägde över till Eksjöhus fördel i vårt fall.

  Intressant är dock att vår entreprenör i vanliga fall endast bygger åt just Trivselhus.

  Se till att gå igenom alla detaljer flera gånger innan ni skriver på. Läs mycket på detta forum, det finns otroligt mycket kunskap och tips här.

  Vart ska ni bygga?
   
 3. G
  Medlem Nivå 1

  Re: TRIVSELHUS

  Trevligt!
  Vi vald bort ett Bergshamra mot ett Trivselhus. Har köpt en jätte tomt utanför Nykvarn och det kändes som Bergshamra hade blivit en liten sockerbit på tomten.
  Vi har blivit väl omhändertagna av Trivselhus och jag litar fullt på att de kommer leverera ett bra hus. Just nu är det alla entrepenörer som skrämmer livet ur en.
   
 4. S
  Medlem Nivå 5

  Re: TRIVSELHUS

  Aha. Tja, det är en viss skillnad att ha hela huset ovan mark ur visuell synpunkt..

  Åt vilket håll från nykvarn ska ni bygga, mot järna, mot taxinge eller något annat?

  Klart att trivselhus leverar bra grejer, men det är hantverkarna som genererar slutresultatet, precis som ni förstått.
   
 5. G
  Medlem Nivå 1

  Re: TRIVSELHUS

  Det är i närheten av Turinge.
  Var bygger ni?
   
 6. S
  Medlem Nivå 5

  Re: TRIVSELHUS

  Ute i viksberg eller viksäter om man ska vara petig. Ett nyavstyckat område som säljs av viksbergs gård.
   
 7. A
  Medlem Nivå 2

  Re: TRIVSELHUS

  Vi är på G med att skriva avtal med Trivselhus. Säljaren har gett ett professionellt intryck och så, men vi är lite oroliga för kontraktsformen (delad entreprenad). Är det någon som har erfarenheter att dela med sig, ur synvinkeln Trivselhus med delad entreprenad?
  Enligt säljaren brukar en av entreprenörerna kunna ta på sig en generalentreprenad om man betalar en summa på runt 20-25 000 kr. Frågan är hur vanligt och värt det är att välja detta?
  En entreprenör har tydligen ändå samordningsansvar samt att vi har fått fasta priser på samtliga entreprenader, varför säljaren personligen tycker det är lite onödigt att välja ett kontrakt på entreprenaden.
  Det är väl så att man får se det som en försäkring isf...

   
 8. S
  Medlem Nivå 5

  Re: TRIVSELHUS

  Jag skulle inte rekommendera delad entreprenad för en förstagångsbyggare, såvida ni inte har möjlighet att lägga mycket tid själva på samordning.

  Vem är det som ser till att målaren, elektrikern, plattsättaren osv kommer till bygget i rätt tid?

  Vid delad entreprenad så krävs det att den sortens samordning sköts av utsedd person. Måste erkänna att det känns skumt att Trivselhus vill sälja sina hus med delad entreprenad. Det där snacket att en entreprenör är samordingsansvarig vid delad entreprenad låter märkligt, då låter det mer som en slags generalentreprenad. Tror knappast att en av entreprenörerna tar på sig samordning utan ersättning. Gå till botten med detta!
   
 9. G
  Medlem Nivå 1

  Re: TRIVSELHUS

  Fasta priser på samtliga entrepenader!!!!!!!!!!!? Kolla upp vad som ingår i det.
  Som exempel så ingår bara 8m dragning av rör på tomten resten får du stå för i våran offert. Elektriciteten är ett eget kapitel som jag inte har fått koll på ännu, våran säljare säger att man får ta det med elektriken på plats. Jag tolkar det som att man får förhandla sig fram över vad som skall ingå i det fasta priset. Läskigt! Vem vem hur dyr en spot kan bli helt plötsligt.
  Vi förbereder oss med att kolla priser på marknanden. Just nu försöker vi få koll på vad som är ett relevant pris för x antal ton massor till tomten. Entrepenören har gett oss ett pris muntligt på vad det kommer att kosta utöver de som ligger fast i offerten
  Hoppas du har en enkel tomt som inte kräver extra arbete. Vi tog ut säljare och mark entrepenör på tomten för en uppskattning som vi lagt in extra i offerterna. Som sagt bottna i FASTA PRISER för de kan bli obehagligt dyra om man inte har ett kontrakt, muntliga avtal skall man akta sig för.
  Om du får koll på vad som ingår i era fasta priser så dela gärna med dig.
   
 10. S
  Medlem Nivå 5

  Re: TRIVSELHUS

  Ni måste begära att få en nogrann specifikation på vad som ingår i varje moment, typ en byggbeskrivning, en vvs-beskrivning, en elbeskrivnin med ritning osv. Sedan så visar det sig i nästan alla fall att det saknas en massa saker i det fasta standardpriset som man måste ha.

  Markarbeten och el är två praktexempel på ruggigt tunga extra-poster. Vår extra el hamnar nära 40 tkr och då har Eksjöhus en mycket generös standardnivå, samtidigt som vi inte valt till speciellt mycket.... Markarbetena vill jag inte en tala om. :(

  Vi passerar snart 1000 ton fyllning!
   
 11. G
  Medlem Nivå 1

  Re: TRIVSELHUS

  Oh shit! 1000 ton!
  Vi fick besked om 500 ton så vi flyttade lite på huset för att kunna halvera till ca 300 ton. Men vi inser själva att det kommer ändå att sticka iväg.
  Just nu drömmer jag om att plattan ligger på plats och man kan pusta ut. Men den som lever får se.
  Vi skall spränga lite sten oxå. Hoppas att den budgeten håller i alla fall.
  Har fått veta att relevant sprägningspris är 1000 kr/m2.

  Sylvester har ni delad entreprenad med Eksjöhus?
   
 12. S
  Medlem Nivå 5

  Re: TRIVSELHUS

  Nej, vi har en generalentreprenad. Jag har dock handlat upp en del tjänster och varor på egen hand, vilket har betytt en jäkla massa jobb samordningsmässigt.

  I de 1000 ton:en så har vi även jämnat ut en stor del av tomten, därav den sjuka mängden... Jag kan lova att 2 - 300 ton försvinner lätt... När du säger 1000 kr/ m2 hur djup sprängning ingår då?
   
 13. G
  Medlem Nivå 1

  Re: TRIVSELHUS

  Det var en bra fråga. Har inte aning om hur djupt... stööööööööööön!
  Jag måste kolla upp det här med generalentrepenad, jag blir snart tokig på alla små detaljer som snubblar över. Vad betalar ni för eran generalentrepenad?

  Vi kommer oxå behöva en massa massor och omfördela det som finns på tomten.

  Hadde ni stubbar på tomten och i så fall hur blev ni av med dem?
   
 14. A
  Medlem Nivå 2

  Re: TRIVSELHUS

  Ang samordningen så säger vår säljare att vi ändå inte behöver lyfta ett finger i den frågan, eftersom en av entreprenörerna ändå kommer att sköta det, även om vi inte tar generalentreprenad. Han menar att skillnaden för oss mellan delad och generalentreprenad endast blir att vi vid generalentreprenad betalar vi ca 25 000 kr för att endast skriva på ett kontrakt (eller eg 2 - ett för huset och ett för entreprenaden).

  Förutom detta med entreprenadsformen är vårt stora orosmoln just detta med markarbetet. Vi har bara fått en väldigt generell uppskattning av säljaren på 100 000 kr som något slags medelvärde på var det brukar ligga. Sedan säger han att han skulle bli förvånad om det hamnar på över 200' och är säker på att det inte drar över 300'. Kan man begära att denna "försäkran" på max 300' skrivs in i kontraktet?

  Den tomt vi är intresserade av är rätt plan, men det är nog rätt stor risk för sprängning. Isf snarare plansprängning än djup sprängning. Säljaren säger att det är billigare med plansprängning, ca 450 kr/kvm. Palnspärängning ska tydligen räknas per kvm, medan djupsprängning räknas per kubik. Men detta är ju oxå mer eller mindre spekulationer från säljarens sida...

  Har en bekant som byggt ett hus från Smålandsvillan. Där blev de tvungna att spränga lite, trots att säljaren sagt att det inte borde behövas. Där tog dock säljaren frivilligt på sig halva kostnaden för spräningen, trots att de inte skrivit in det i kontraktet. Kanske kan va nåt, att kräva ett sådant villkor i avtalet?

   
 15. G
  Medlem Nivå 1

  Re: TRIVSELHUS

  Pratade just med en som byggt ett hus där en entreprenör skulle ta på sig att samordna allt. De hade kanske otur men de fick sköta allt själva eftersom entreprenören verkade strunta i det.
  Förmodligen måste man förhandla fram ett skriftligt avtal med den som skall ta på sig det för att vara försäkrad att det verkligen blir så.

  Jag har fått tips från en markarbetare:

  1: att man skall ta sig tid om att ta in offerter från 3-4 markentreprenörer. Då bör man få ett bra riktvärde.

  2: inga muntliga avtal allt skall vara skriftligt. Stötter de på problem som genererar extra arbetstid så kommer de att försöka få betalt för genom att snacka bort en om man har gjort ett muntligt avtal.

  3: att markentreprenörer har lågsäsong på vintern och ofta är på jakt efter jobb.

  Det är djupsprängning som gäller på våran tomt. Eftersom vi har en lång sluttning på våran tomt med fler etager så förstod vi från början att det var bäst att ta i extra när det gällde summan på markarbetet i offerterna. Vi hade ute olika husleverantörer och det flesta uppskattade att det krävdes ca 200.000:- extra. Då tyckte vi att vi verkligen hade gaderat oss men nu när vi vet mer så är vi osäkra på om det räcker.

  Så det man måste göra är att bli en j-vel på att förhandla och skriva kontrakt. Någon som vet en bra snabbkurs på detta? :surprised: