Byggahus.se

Trappnos i aluminium till utomhustrappa?

 1. B
  Medlem Nivå 1
  Vi har renoverat vår betongtrappa vid entrén och tänkt sätta klinker på den. Muraren föreslog att vi ska ha trappnos. Det blir säkert lättare för honom och skyddar kanterna men eftersom plattorna är ganska mörka så tror vi också det skulle bli snyggt med en nos i aluminium och trappstegen skulle även synas bättre när det är mörkt.
  Vi var på Hornbach och hittade en list i matt aluminium som vi tyckte om. Säljaren sade att den funkade utomhus. När vi skulle dit igen och köpa dem så var det en annan säljare som sade att de absolut inte gick att ha utomhus eftersom de skulle bli fula pga luftföroreningar. Är det någon som vet om det skulle funka med sådana trappnosar och kanske själva har egna erfarenheter?
   
 2. Raceman
  Medlem Nivå 10
  Jag skulle nog hålla med den andra säljaren. Aluminium oxiderar och blir fult utomhus, och någon skyddande hinna på metallen kan man ju inte ha heller, eftersom den nöts bort då man går.
   
 3. P
  Medlem Nivå 12
  Det skulle vara om man hittade en som är naturanodiserad.
   
 4. G
  Medlem · Nivå 14
  vissa klinkerserier har trappnosplattor med mönstrad halkskydd.
  Annars gör det väl inte mycket att en alulist blir matad och repig , tycker jag. Det är ju en trappa som man går på så all materiall blir mer eller mindre sliten med tiden. Klinker mindre , alulist mer
  gaia
   
 5. P
  Medlem Nivå 6