Byggahus.se

Tolka offert/avtal.

 1. D
  Medlem Nivå 1
  Hej halå alla glada här =)

  Har haft en takfirma som bytt mitt tak. Nu efter avslutat jobb vill dom ha mycket mer betalt än offerten, känns inte ok eftersom dom inte sagt nått under byggets gång att det tillkommer kostnader.

  Bifogar offerten som är underskriven av firman och mig.

  Jag tycker att allt ingår, men dom vill ha betalt för tex byte/komplettering av råspont samt att dom missat byta råsponten som står i offerten som jag vill ha avdrag för.

  Vad anser ni? Kan firman kräva ytterligare 40000:- eller försöker dom på en fuling?

  //Daniel
   
 2. D
  Besserwisser · Nivå 22
  Som offerten är skriven skulle jag tolkat det som att allt ingår. Vad är det de vill ha 40kkr för? Har de specificerat det?
   
 3. P
  Medlem · Nivå 5
  Hur ser det bifogade dokumentet ut?
   
 4. D
  Medlem Nivå 1
  Byte/kompletering av råspont. Bristfällig regling under entretak som är förstärkt. Sedan kupa på skorsten. Tycker att allt det är inskrivet att det ska ingå :oops:
   
 5. K
  Hobbysnickare Nivå 3
  Det beror nog på om du godkänt att de ska byta på fler ställen än bilaga 5 säger..
   
 6. D
  Medlem Nivå 1
  Bilaga 5?
  Dom har inte sagt nått under arbetet att det tillkommer extra jobb/kostnader. Förutom underspikning på farstu och ett fönster som jag ville ha gjort samtidigt eftersom dom har material och stegar/ställning att tillgå.
  Så hur tänker du?
   
 7. D
  Medlem Nivå 1
  Det är bild 2.
   
  • Laddar…
 8. H
  Moderator · Nivå 25
  OK, men du har alltså gjort tillägg ang. underspikning vid farstun? Och montering av ett fönster?

  Som jag tolkar offerten så ingår byte av ev. murken råspont (detta brukar annars vara friskrivet, så att ex. max 4 kvm ingår).

  Det står i offerten att hyra av ställning tillkommer på 4 000. Om vi sedan tänker oss att fönstermontaget tar två gubbar en dag (borde inte ta så lång tid, men worst case), Så har du ca 10 000 där. Underspikningen är svårt att uttala sig om, men antag 10 000 där också. OK det återstår en del upp till 40 000.
   
 9. tttomten
  Medlem · Nivå 13
  Har du möjlighet att specificera ytterligare vad som är beställt som extraarbete samt ladda upp fakturan? Det brukar bli färre spekulationer och mera korrekta svar då.
   
 10. K
  Medlem · Nivå 9
  Du får nog förtydliga lite, vill de ha extra betalt för råspont, men de har inte bytt den överhuvudtaget enligt vad som skulle ingå?
  Vad är fakturasumman på, är det 155700 +40000?
   
 11. MathiasS
  Medlem · Nivå 25
  Det framgår tydligt att eventuellt underarbete i går. Dit ska givetvis räknas ev råspont som behöver bytas utöver den råspont som särskilt avtalats.
   
  • Laddar…
 12. MathiasS
  Medlem · Nivå 25
  Plåtbeslag för skorsten ska också ingå. Det måste ju inte vara en kupa, men som slutkund har man inte anledning att tro annat.

  jag skulle föreslå att du betalar för extra reglar under entretaket och stryker resten av kostnaderna.
   
 13. L
  Medlem Nivå 1
  Låter som de tar betalt för lite extrajobb men tar extra betalt med råge! Bestrid bestämt men vänligt.
   
  • Laddar…
 14. E
  Trädgårdsfixare Nivå 15
  Om de inte påpekat tillägg under byggets gång och du inte beställt det, så har de inget att komma med. Du har ju fått fastprisavtal ..
   
  • Laddar…
 15. K
  Hobbysnickare Nivå 3
  Menade bifogat dokument, hade läst en del dokument igår där det hänvisades till bilagor. My bad, var lite trött i skallen.

  Ja du.. Nu förstår jag inte alls hur de fått så höga extrakostnader..