Byggahus.se

Taklyft

 1. Cmu
  Medlem Nivå 1
  Hej,

  Är det någon som gjort ett taklyft med Borka Taklyft, Åtvidabergs takvåningar eller Taklyft i Åtvidaberg?

  Är intresserad av ert intryck (nöjda?). Varför ni valde den aktör ni valde. Pris för själva taklyftet och hur mycket sedan färdigställandet kostade.

  något jag bör tänka på?

  tacksam för svar!
   
 2. S
  Medlem Nivå 2
  Håller just på med lyft tillsammans med Borkas Takvåningar. Till största del positiv men allt är inte klart än och inte heller slutnotan.

  + Borka är lösningsorienterad, tekniskt kunnig och deltar aktivt i allt.
  + Pratar och resonerar så att en ingenjör förstår och kan mötas på en bra nivå.
  + Helt ok pris tycker vi även om slutnotan inte är klar än. Jag skulle inte säga att det är billigt men lösningen med taklyft är ganska kostnadseffektiv från början tror jag.

  - Hon är tidsoptimist. Det kanske är standard. Men förmodligen i övre spannet.
  - Svårt att få tydliga ritningar och dokument. Hon jobbar hellre på saker på plats än planerar dem i detalj. Så det återstår ju att se om allt blir som vi hoppas.

  Andra som vi pratat med upplever henne mycket mer lösningsorienterad än de övriga som verkar ha tackat nej till taklyft som de upplevde som svårare.

  Mvh.
   
 3. F
  Medlem Nivå 1
  Hej.

  Jag bor också i Sollentuna och är intresserad av att göra ett taklyft. Hur går det för er? Hur stort är ert hus/ den nya våningen och vad kostar det?
   
 4. E
  Medlem Nivå 1
  Hej!
  Vi har gjort taklyft med Åtvidabergs takvåningar och deras del flöt på helt enligt utlovat. Jag har inget att klaga på där. Tog även in offer från Borkas med jag vågade inte riktigt satsa på dem. Fick offert från någon ytterligare men Åtvidabergs offert var mest genomarbetad och säljare Peter var noga med alla detaljer.
  Taklyftsföretagen tar dig ca halva vägen i kostnad, dvs ca 10kkr/kvm.
  En nackdel med taklyft är att huset blir ca 50 cm högre än ett vanligt tvåvåningshus. Pga dubbelt bjälklag. Fördelen med Åtvidabergs konstruktion är att järnbalkar och stolpar placerad så att ytterväggarna tar upp i princip samma laster som före lyftet samt att i princip inga innerväggar blir bärande.
  Henrik
   
 5. F
  Medlem Nivå 1
  Var i Sollentuna? Hur går det?