Studsmatta - vilken sort

20k läst  27 svar

 1. C
  Medlem Nivå 2
  Hej

  Skall köpa studsmatta runt 4 meter. Skulle vilja ha några omdömen från er som redan har. Är alla lika bra? Det är så många som säljer och det är en viss prisdiff.
  Rusta, Ö&B, Jem & Fix, Toys'R'Us mm.

  Någon som inte är nöjd med sitt köp pga dålig kvalité?
   
 2. Byggherre
  Medlem Nivå 5
  Hej, jag har under åren haft några billiga (Maxi, Jula) och de har fungerat allihopa. Det som brukar gå sönder är skyddet runt om eftersom det är av någon dålig pressening-kvalité. Den sista jag köpte begagnad för 600:- var av märket Sport Supply men de kostar kanske 4000:- nya. Där ser man skillnad på fjäderskyddet som är av annat material och dessutom tjockare.
   
 3. jac
  Medlem · Nivå 14
  Förra året köpte vi en Fly 14 med skyddsnät härifrån:
  http://www.trampolinspecialisten.se

  Efter ett års användning är vi fortfarande helt nöjda, inga problem eller fel och studsmattan ser fortfarande fin ut. Kan tilläggas att vi plockade ner nätet, mattan och kantskyddet och tog in dessa över vintern. Oavsett märke så gäller nog att framförallt kantskyddet inte mår bra av frostgrader.

  Priset var nog något högre än de du nämner (ca 6000 kr) . Att valet föll på just denna berodde bla på att försäljaren fanns i Malmö som ligger inom räckhåll. De har de flesta modellerna uppställda i sin utställninglokal så vi kunde titta/prova/känna innan köp. Sedan kändes det som om kvalite och därmed säkerheten var så bra den kunde bli vilket vi tyckte motiverade det högre priset. Våra barn är 3 + 5 år gamla så vi räknar med att studsmattan får vara med i ganska många år.
   
 4. M
  Medlem Nivå 3
  Jag köpte förra året en studsmatta från Trampolinspecialisten. Dyr, javisst, men ordentlig kvalitet och jättekul att hoppa på. Även för mig som är vuxen. Skyddet runtom är inte i den plastiga, billiga kvaliteten utan rejält och hållbart. Trots att studsmattan stått ute hela vintern och tidvis bågnat av all snö så är den fortfarande i toppskick. Vi har också köpt till ett nät för extra säkerhet. Det är tillräckligt riskfyllt ändå att hoppa studsmatta, men vi har försökt minimera risken genom att satsa på ordentliga grejer som inte går sönder och har en genomtänkt design (så som jag upplever det). Plus att vi är stenhårda med regeln "en i taget".
   
 5. H
  Medlem Nivå 8
  Vi har haft studsmatta i snart 11år. på den tiden såldes de inte på rusta och liknade butiker utan vi köpte den från trampolinspecialisten. Senare investerade vi i en billig modell på ica maxi, att ha hemma(den andra står på landstället där vi bor sommartid) Den billiga höll hyfsat första året, andra året föll kantskyddet i bitar, rörramen började se rostig ut m.m. Denna gav vi bort och köpte en till från trampolinspecialisten.

  Den 11år gamla mattan är fortfarande som ny och vi har inte bytt en enda del på den förutom kantskyddet som gav med sig efter 10år.
  Det är bättre studs i de från TS också.
   
 6. C
  Medlem Nivå 2
  Tack för alla svar.
   
 7. LsaiboT
  Medlem Nivå 8
  Lyfter en gammal tråd lite. Ni med mattor från trampolinspeciallisten. Hur ser era mattor ut idag? Mina knattar är tre och fem och jag vill bara köpa en studsmatta.
   
 8. A
  Medlem Nivå 5
  Vi köpte vår från Trampolinspecialisten 2010. Betalade då 7000kr. Fyra barn med kompisar som använt den massor med tid och det enda som inte ser nytt ut nu är skyddsnätet. Det är fortfarande helt men delarna runt stolparna har blivit solblekta. Kan jämföra med min syster som köpte en billig på Jysk. Den höll två säsonger.
   
  • Laddar…
 9. jac
  Medlem · Nivå 14
  Enligt ovan så köptes vår studsmatta 2009 och den är fortfarande i fullt bruk. Skyddsnätet, eller snarare tyghylsorna på nätet som träs över stolparna som håller nätet uppe gav dock upp för två år sedan. Tyget blev skört och sprack, antagligen tålde det inte att vara ute i solen. Men bortsett från nätet så är mattan i hur fint skick som helst. Hade det inte varit för smutsen som samlats så hade den sett ut som ny. Vi har inte heller behövt byta fjädrar eller något annat. Vi har fortfarande klarat av att vara disciplinerade och ta in kantskyddet och "studstyget" innan frosten kommer på vintern. (Ivarjefall nästan varje vinter.)

  Summerat så är jag nöjd och hade kunnat tänka mig att köpa samma igen.
   
 10. K
  Husägare Nivå 11
  Det är som med mycket annat, man får vad man betalar för.
  Köper du Trampolinspecialisten eller Studsexperten så får du bra studsmattor. JumpKing kan jag inte uttala mig om, men de är säkert bra de med.
  Jysk, Rusta, Ica, ÖoB mm rekommenderar jag inte någonstans.
  Jag har haft en billig och två "dyra" varianter. Jag skriver "dyra" eftersom i längden är de inte dyrare än en billig.
  Skyddet på fjädrarna är tjockare och har bättre material och riktigt hållbart, typ tjockt presennigstyg. Stolparna som håller nätet är rejäla till skillnad från de billiga som är som tändstickor i jämförelse, så även nätet.

  Var inte rädd för att köpa en begagnad studsmatta. Sist köpte jag en begagnad Super Oval från Trampolinspecialisten och den var i skick som ny. Den var två/tre år gammal.
  Sålde vår runda gamla studsmatta som stått ute i flera år. Var givetvis lite sliten, men trots det tillräckligt bra i skick för att kunna säljas för 2000kr.
   
  • Laddar…
 11. yonna
  Medlem · Nivå 14
  Knipo - köpte du en osedd begagnad studsmatta från trampolinspecialisten och funkade det bra? Eller var finner man en sådan i Skåne?
   
 12. LsaiboT
  Medlem Nivå 8
  Vad säger ni om storlek och form på studsmattan? Har kikat lite på en oval modell eftersom att det känns lättare när dom hoppar två. Vad hade ni kört på, en rund 4.3m eller en oval 5x3.4m?
   
 13. K
  Husägare Nivå 11
  Nej, jag köpte den på Blocket. Men jag vet att både Trampolinspecialisten och Studsexperten säljer provexemplar i slutet av säsongen. Jag blev erbjuden en och tror de gav 30% rabatt på nypriset.
  I Malmö finns det ett ställe att provhoppa på. Någonstans i ett industriområde. Minns ej riktigt var. Kan kolla om du inte hittar det och är intresserad.
   
 14. K
  Husägare Nivå 11
  Nu är det ju inte jag som hoppar utan mina barn, så jag får gå på deras rekommendationer.
  De har haft både rund och oval. En stor rund har, såvitt jag förstått, en totalt större yta att hoppa på. Men skall man göra volter så är en oval bättre eftersom den är lite längre än en rund. Dessutom är studsen mer jämt fördelad på en oval jämfört med en rund. Har för mig att det var någonting med att det var olika hårdhet på fjädrarna till de ovala bland annat. Jag läste på lite innan jag köpte, men har nu glömt bort en del.
  Men sammanfattningsvis så är ungarna mer nöjda med den ovala än med den runda. De går på gymnastik så de vet väl vad de talar om.
   
 15. harry73
  Allvetare · Nivå 22
  Vår studsmatta är från 2008 (Rusta eller ÖoB). Den står ute året runt och fjäderskyddet är inte bra längre (men finns kvar) skyddsnätet är helt sönder. Största problemet var att den blåstes bort in i skogen två gånger, men det gick att sätta upp den igen.
   

Logga in för att se högupplösta bilder och få möjlighet att ställa frågor. :love: