Byggahus.se

Stort hus i två plan...

 1. peoe
  Medlem Nivå 5
  Hej!

  Vi har en kanontomt som ligger högst uppe i en dalgång. Dalen med utsikt är åt väster och tomten är ganska avlång och kuperad utom en platå som även den har långsidan mot väster....

  Problemet är att vi vill ha ett ganska stort hus - mellan 200 och 300 kvadratmeter och därmed är det förmodligen ett tvåplanshus som gäller. Tomten är i och för sig tillräckligt stor för att få bygglov på drygt 300m2 byggarea, men det kostar ju... Tomten är ett berg, så att spränga kommer man att behöva hur man än gör. Blir det källare får man spränga ut för hela källaren. Det är inga problem att göra av med massorna - det skall byggas lite vägar i området, så jag räknar med att kunna tippa sprängmassorna några hundra meter bort - de som inte används för vägen till huset.

  Ett hus som skall passa på den tomten bör alltså helst ha vardagsrum, matplats och därefter kök i ena sidan av huset med utgång i framför huset i väst/sydläge.

  Övriga krav: 4 sovrum där uppe/separerat, ett-två sovrum på annat plan. Allrum för TV som man helst skall kunna stänga till lite alt på annat plan än vardagsrum-kök, plats för hemmabiorum på minst 30m2.

  Ordentligt med glas åt utsikten till i båda planen

  Plats för pannrum och ordentlig ack-tank - kommer att elda med ved för att avlasta vad som nu ingår i huset.

  Allt behöver inte vara inrett, ex hemmabiorum och ett par sovrum.

  Måste vara totalentreprenad.

  Budget: 2,5-3mkr exkl tomt, mark och byggavgifter

  Så: vi har försökt att titta igenom alla kataloger vi kan hitta och att hitta något som fungerar som standard finns ju inte. Det som känns rimligast hittills är ett vårgårdahus Barn/tonår J141 med 45-graders-tak och två takkupor och kanske hemmabiorum, pannrum i vidbyggt dubbelgarage, men jag hade egentligen hellre haft något pulpettak eller liknande för att få till utsikten som ju kommer att vara bäst från andra våningen.
  Alternativ två är Hjältevadshus Häggen 2, men jag är inte förtjust i tanken på torpargrund. För att lösa det kan man naturligtvis bygga källare under, så är hemmabio och pannrum och lite hobbyrumsutrymme eller något extra sovrum möjligt.

  Helst vill vi inte ha mer än två plan, helst puts & lättare funkisstil även om en mer klassisk stil kanske egentligen passar bättre på platsen just nu. Bygglovskillen verkade inte ha synpunkter på stilen på huset alls.

  Med hopp om hjälp!
  /Peo
   
 2. G
  Bannad Nivå 2

  Re: Stort hus i två plan...

  Kanske något i stil med detta.
   
 3. peoe
  Medlem Nivå 5

  Re: Stort hus i två plan...

  Kanske det - ser väldigt snyggt ut och de yttre förutsättningarna stämmer ju i alla fall perfekt...

  Har du mer info - planlösning osv?

  /Peo
   
 4. J
  Medlem Nivå 1

  Re: Stort hus i två plan...

  Prata med Svenska Allmogehus! De bygger precis efter era önskemål. Vi bygger ett nyfunkishus som deras arkitekt har ritat till oss. Du kan kika på vårt bygge: www.nyahuset.blogspot.com

  /Jonas
   
 5. G
  Bannad Nivå 2

  Re: Stort hus i två plan...

  Huset är ett sten hus med gjutet mellanbjälklag finnessen med huset är att det är ritat som en tårtbit så när taket kommer på så blir det vridet som en skruv lite svårt att uppfatta på ritningen men riktigt snyggt i verkligheten måste dock vara plåtat tak för att det skall bli bra.
   
 6. G
  Bannad Nivå 2

  Re: Stort hus i två plan...

  Planlösning.
   
 7. peoe
  Medlem Nivå 5

  Re: Stort hus i två plan...

  coolt...