Byggahus.se

Stor spindel inomhus

 1. Staffan2000
  Medlem · Nivå 14
  Och här är min nya gäst. Hon betalt logi genom att sanera källaren från ohyra.
  Att sprida gift i mitt eget hus, finns inte på dagordningen.
  Det är uppenbarligen en hona, eftersom hon saknar taggar på antennerna. Vill det sig väl, befinner hon sig i välsignat tillstånd.
  Inloggade ser högupplösta bilder Logga in
  IMG_20190824_215337.jpg
   
 2. Snigla
  Allvetare Nivå 24
  Har flera hyresgäster.. vi har en deal.. de håller sig på en vägg..inte i närheten av mig.. men där jag vet var de är! Och så äter de upp alla insekter de får tag i.. (odlar man en del inne på vinterhalvåret..är de perfekta kompisar..).. så får de bo kvar.

  Komner de för nära mig försöker jag kasta ut dem.. överrumplar de mig är risken stor att de tyvärr hinner dö innan jag hinner tänka (tyvärr igen, för jag kastar hellre ut dem).

  :cool:
   
 3. Snigla
  Allvetare Nivå 24
  Stor husspindel kan faktiskt bli redigt stor (i svenska/europeiska mått). Tror honans kropp kan bli run 18 mm och med benen inräknat blir de uppåt en 75 mm.. :surprised: (vanligen lite mindre)

  Hanarna är mindre allmänt.

  Honorna är framme året om har jag för mig och herrarna syns mest juli-oktober.
   
 4. B
  Medlem Nivå 1
  Jag köper Naftalenkulor från Asien, mest från E-bay. De tar död på el. får allt sånt att vantrivas. Jag kör det i garderoberna!
   
 5. S
  Medlem · Nivå 8
 6. B
  Medlem Nivå 1
  WOW, den skulle jag inte gilla! Mina jaktspindlar vet jag iaf. vilka de är och de gör inga nät. De är svarta. Nu har jag lärt mig här att denna också skulle vara ofarlig! T.o.m. inbrottstjuvar skulle nog rygga baklänges om de såg den här!
   
 7. A
  Medlem · Nivå 16
  Spindlar är ofarliga, det kan man dessvärre inte säga om naftalen.

  https://stick.se/blogg/malmedel/
   
 8. A
  Medlem Nivå 5
  Inga problem inomhus men idag kom en liknande spindel krypande längs framrutan när jag körde bilen i 100km/h. Innan jag hann stanna och få ut den eller döda den kröp den ner bakom panelen. Resten av vägen till jobb kliade det och stack över hela kroppen. Blir till att ta bussen tills att den kommit fram.
   
 9. Peter2400
  Medlem · Nivå 20
  Det är visst ett vanligt beteende som huntsmanspindeln i Australien har.
  Brukar bosätta sig i bilen, och hoppar fram när man kör:oops:
  https://www.google.se/amp/s/www.exp...der-man-drives-car-Lake-Cathie-Australian/amp
   
 10. S
  Medlem Nivå 1
  En morgon när jag vaknade kändes det rejält täppt i ena näsborren. Sittandes i sängen satte jag ett finger för den andra näsborren och blåste till lite lätt. Något svart, stort som en ärta for ut och ned på golven med en duns. Det kändes rejält obehagligt då klumpen vecklade ut stora ludna ben som den sedan sprang iväg på. Jag unnar ingen annan den upplevelsen. Man får lägga band på fantasin och inte tänka för mycket på vad den har haft för sig där inne i näsan.
   
 11. Noramasen
  Byggnadsvårdare · Nivå 5
  Det var i alla fall ingen husspindel, kanhända det var en bus-spindel:thinking::crysmile:
   
  • Laddar…
 12. N
  Tillbyggare · Nivå 9
  Visserligen inte inomhus men jag hittade denna fräcka spindel häromdagen :) En snabb Googling gav svaret att det var en getingspindel. Kroppen kvar knappt två cm lång.
   
 13. harry73
  Allvetare · Nivå 23
  • Laddar…
 14. B
  Medlem Nivå 7
  Den där är från Medelhavsområdet och har spridit sig här senaste åren. Den kan tydligen bitas men gör mest ont inget farligt alltså.
   
 15. Pytt
  Besserwisser Nivå 6
  Vill bara flika in att det är extremt ovanligt att svenska spindlar bits, och om de väl gör det så kan de ytterst sällan ens komma igenom vår hud med sina små nätta munnar. Många som påstår att de fått reaktioner på spindelbett har egentligen mest troligt blivit biten av något annat eller fått in bakterier i ett litet sår, men om det sista de såg innan de upptäckte reaktionen var en spindel så kommer de (orättvist) beskylla denna.
  Kan tipsa om gruppen "Spindelnätet" på Facebook, där lägger många upp bilder på sina fynd och får hjälp att arta dem, och en hel del spindelfobiker använder det som en slags KBT. :)