Byggahus.se

Spånsug

 1. S
  Medlem Nivå 1
 2. -RB-
  Renoverare · Nivå 14
  Jag har funderat ett tag på duabhusets FM300. Lite billigare, och större luftflöde på pappret i alla fall. Jag har dock inte kommit till skott än, så kan inte uttala mig om hur bra den är.
  www.duabhuset.se
   
  Redigerat 11 feb 2015 19:39
 3. pär h
  Medlem Nivå 12
  Duabs fm 300 har mycket större kapacitet framförallt större motor och det är flera här på byggahus som har den.
  Einhell har en adapter för att kunna använda 36 mm slang. Det funkar inte alls så bra blir inte mycket sug, speciellt inte med så klen motor

  Pär
   
 4. teed
  Medlem Nivå 8
  Jag har en FM300 och den funkar riktigt bra. Kör både större hyvel och värtikalfräs plus lite andra verktyg med den.
  Barra man använder 100mm slang eller större. Kör med en 50mm slang för att dammsuga golvet och då tappar den nästan all sugkraft.
   
 5. M
  Medlem · Nivå 10
  Den sugen du länkar till finns för 1599:- på JULA. Jag har en sån och den är OK men lite i klenaste laget. Köp den större sugen dom har på JULA, den är riktigt bra.
   
 6. M
  Medlem · Nivå 10
  Såg just DUAB-husets som nämnts här ovan. Den är nog ett ännu bättre alternativ på grund av priset. Misstänker att det är samma sug som JULAs större.
   
 7. E
  Medlem Nivå 7
  Har också en FM 300 från Duab. Använt den både till bodssågen och större rikt/planhyvel utan problem sen ett år men till golvet är det bättre med en billig grovdammsugare. Möjligen lite byngligt att byta säck men efter några byten har man fått in snitsen. Säckarna är dyra men kan ju användas många gånger. OBS dyr frakt från Duab - är det samma maskin på Jula är det väl värt att åka några mil!